avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intretinere de relatii sexuale persoane de acelasi sex ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intretinere de relatii sexuale persoane de acelasi sex (minor-major)

Intretinere de relatii sexuale de acelasi sex,numai ca exista un major si un minor.S-a intamplat cu mult timp in urma si parintii copilului nu au alertat autoritatile, numai ca a auzit cam multa lume si s-a ajuns si la urechile politiei. Ei!,- inca politia nu a luat pe nimeni la intrebari. Dar daca ar fi sa-i ia la intrebari pe parintii minorului si parintii sa recunoasca, ce s-ar putea inampla??? Cu toate ca nu exista nicio proba sau dovada audio sau video sau vreun martor ocular.Doar ca copilul a fost batut de catre parinti si frati si pana la urma urmei a recunoscut parintilor. Dar va spun ca nu exista nicio dovada.Dar s-a intretinut relatii sexuale cu copil.Va rog sa ma scuzati deexpunerea textului (ca majorul i-a facut sex oral minorului), si nimik altceva. Ce se poate intampla daca autoritaile ar lua familia la intrebari si la despicat cazul.Eu stiu ca un organ de politie in astfel de cazuri ar trebui sa mearga la fata locului cu un avocat si ca n-ar avea voie sa il ia la intrebari de genu pe un minor.Va rog sa-mi dati un raspuns care ar avea o solutie buna cat de cat. Va spun inca o data ca nu sunt martori oculari si ca nu sunt niciun fel de probe, doar ca copilul a fost fortat sa recunoasca.Multumesc frumos pentru intelegere!
din codul penal art 198
Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
Ce inseamna cu mult timp in urma, ce varsta are minorul?

Imi pare rau ca pt astfel de descreierati nu exista pedepse mai aspre.

Va rog sa-mi dati un raspuns care ar avea o solutie buna cat de cat


Buna pentru cine ??



raresh31 a scris:

Cu toate ca nu exista nicio proba sau dovada audio sau video sau vreun martor ocular.(...)

Dar va spun ca nu exista nicio dovada. .(...)

Va spun inca o data ca nu sunt martori oculari si ca nu sunt niciun fel de probe, doar ca copilul a fost fortat sa recunoasca.


De unde aveti cunostinta ca nu exista niciun fel de probe, martori, dovezi audio/video?

Daca parintii au luat la cunostinta chiar si prin metode mai neortodoxe despre abuzul savarsit asupra copilului atunci trebuie sa se duca si sa depuna plangere la politie. Iar politia, daca i-a ajuns la "urechi" despre abuz, sa faca bine si sa inceapa cercetarile ptr identificarea nenorocitului, De pedepsirea lui se vor ocupa viitori lui colegi de celula.
Daca s-a intamplat cu mult timp in urma, s-ar putea sa se fi prescris. Dar in acest caz copilul ar fi deja major si ar putea angaja singur avocat.

Oricum, un copil poate sa minta, mai ales daca a fost batut sa recunoasca (ar fi un caz de tortura, un torturat poate recunoaste ca l-a crucificat pe Isus Hristos doar ca sa scape de tortura). Asa ca e greu de dovedit ce sustine el.

Politistii s-ar putea sa nu se bage pentru ca ar cadea pe ei magareata ca au torturat un minor pentru a smulge o marturisire sau au acceptat tacit torturarea lui de catre terti. Iar familia minorului ar putea pica prost pentru faptul ca l-au batut pentru a-i smulge o marturisire.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2013
tgeorgescu, utilizator
Minorul are varsta de 12 ani sieste din familie de rromi.Totul s-a intamplat acum un an de zile.
A trecut atata timp si parintii nu au anuntat autoritatile.SI chiar nu sunt dovezi de niciun fel; doar ca s-a banuit ca respectivul major ar abuza de copil si i-ar face anumite favoruri, si atunci parintii l-au luat tare si l-au batut si copilul a zis.Singura dovada este cuvantul copilului, care greu a vrut sa recunoasca parintilor ce s-a intamplat..Si daca respectivul major si-ar lua un avocat si ar nega pana in ultimul moment si nu sunt dovezi decat cuvantul minorului, care ar fi sentinta pe care majoru ar avea-o! Va multumesc mult si aveti dreptate!
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
raresh31, utilizator
Mai sus scrie de la 3 la 12 ani. Dar fiind vorba de o astfel de familie, poate l-au silit pe minor sa spuna ce vor ei, pentru a obtine bani de la cineva prin santaj. Cam tipul de santaj de se duce unul la o curva si vine "sotul" ei si zice: "Ce, ma, cu sotia mea? Scoate banii sau te bat!"

Din perspectiva judecatorului, nu se poate sti cu siguranta daca minte sau spune adevarul, ce se poate sti este ca este o marturisire smulsa prin violenta.

Intr-un stat de drept o marturisire obtinuta prin violenta este un cartof fierbinte cu care nicio autoritate nu vrea sa-si arda mainile. Daca politistii nu urmaresc penal familia copilului inseamna ca au acceptat tacit smulgerea marturisirii prin violenta, deci sunt vinovati de tortura sau complici la ea.
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Minor abuzat sexual. Sonji Sonji [b]Buna. Am niste nelamuriri.Cunosc un caz in care un minor a fost abuzat sexual de tatal lui. A depus o plangere impotriva individului, dar fiind amenintat, ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Alexandra9900 Alexandra9900 Buna ziua. Un prieten de al meu a fost snopit in bataie la politie ca să declare un furt la care el nu a fost si nu exista nicio dovada nimic. I s au facut ... (vezi toată discuția)
Cât de legale sunt relaţiile sexuale şi non-sexuale cu minori/minore? doresc lămuriri legate de art. 220 noul cod penal Virginul Virginul Am citit [b]Art. 220 Noul Cod Penal[/b] plus întrebările altora pe acest forum şi am înteles că poţi face sex LEGAL cu persoane peste 15 ani, atâta timp ... (vezi toată discuția)