avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intretinere de relatii sexuale persoane de acelasi sex ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intretinere de relatii sexuale persoane de acelasi sex (minor-major)

Intretinere de relatii sexuale de acelasi sex,numai ca exista un major si un minor.S-a intamplat cu mult timp in urma si parintii copilului nu au alertat autoritatile, numai ca a auzit cam multa lume si s-a ajuns si la urechile politiei. Ei!,- inca politia nu a luat pe nimeni la intrebari. Dar daca ar fi sa-i ia la intrebari pe parintii minorului si parintii sa recunoasca, ce s-ar putea inampla??? Cu toate ca nu exista nicio proba sau dovada audio sau video sau vreun martor ocular.Doar ca copilul a fost batut de catre parinti si frati si pana la urma urmei a recunoscut parintilor. Dar va spun ca nu exista nicio dovada.Dar s-a intretinut relatii sexuale cu copil.Va rog sa ma scuzati deexpunerea textului (ca majorul i-a facut sex oral minorului), si nimik altceva. Ce se poate intampla daca autoritaile ar lua familia la intrebari si la despicat cazul.Eu stiu ca un organ de politie in astfel de cazuri ar trebui sa mearga la fata locului cu un avocat si ca n-ar avea voie sa il ia la intrebari de genu pe un minor.Va rog sa-mi dati un raspuns care ar avea o solutie buna cat de cat. Va spun inca o data ca nu sunt martori oculari si ca nu sunt niciun fel de probe, doar ca copilul a fost fortat sa recunoasca.Multumesc frumos pentru intelegere!
Totusi, daca parintii au obligat copilul sa recunoasca, ceva stiau ei si conteaza ce stiau si de unde, in ce imprejurari au aflat.
Ziceti ca fapta s-a petrecut acum 1 an, poate parintii au aflat de curand si se va depune plangere ( sper). Ziceti ca s-a aflat si la politie, dar inca nu au demarat cercetarile.. oricum, chestie de timp. Oricum, as zice sa nu va bazati pe faptul ca n-au dovezi, altii au fost condamnati recent desi si instanta a recunoscut ca nu prea are dovada certa.


In caz ca instanta nu are dovada certa aplica o pedeapsa cu suspendare daca nu achitare asa cum cere legea...

In acest caz va fi ori cu executare ori cu achitare.
Instantele nu pot aplica o pedeapsa cu suspendare in astfel de cazuri si de aceea hotararea este ori asa ori asa...
Mai ales ca se aplica si pedepse mari.

In astfel de cazuri vinovatia se stabileste dincolo de orice dubiu.
Adica se judeca la modul serios.
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua, referitor la speta dvs mai intai ca sa va I-a la intrebari cineva trebuie sa se deschida un dosar penal. Acest dosar nu se poate deschide decat prin formularea unei plangeri sau prin sesizarea organelor de urmarire penala din oficiu. Urmatorul pas este sa se verifice veridicitatea celor mentionate in plangere sau in sesizare se fac acte premergatoare. Daca nu exista probe asa cum spuneti se va putea folosi si proba cu detectorul de minciuni, cu toate ca aceasta proba nu este obligatorie si nici de care se poate tine cont 100% insa de aici se poate porni in aprecierea vinovatiei sau nevinovatiei. Ca sa se ajunga in fata instantei de judecata trebuie sa se faca un rechizitoriu si abia apoi se va putea discuta cu judecatorul.Evident in cursul urmaririi penale se analizeaza si termenul de prescriptie.

Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor abuzat sexual. Sonji Sonji [b]Buna. Am niste nelamuriri.Cunosc un caz in care un minor a fost abuzat sexual de tatal lui. A depus o plangere impotriva individului, dar fiind amenintat, ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Alexandra9900 Alexandra9900 Buna ziua. Un prieten de al meu a fost snopit in bataie la politie ca să declare un furt la care el nu a fost si nu exista nicio dovada nimic. I s au facut ... (vezi toată discuția)
Cât de legale sunt relaţiile sexuale şi non-sexuale cu minori/minore? doresc lămuriri legate de art. 220 noul cod penal Virginul Virginul Am citit [b]Art. 220 Noul Cod Penal[/b] plus întrebările altora pe acest forum şi am înteles că poţi face sex LEGAL cu persoane peste 15 ani, atâta timp ... (vezi toată discuția)