avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal

Buna ziua.
Un prieten de al meu a fost snopit in bataie la politie ca să declare un furt la care el nu a fost si nu exista nicio dovada nimic.
I s au facut perchezitii, nu s a gasit nimic ( valuta) .
El a recunoscut fapta de frica, dar nu exista dovezi deloc.
Odata ce nu exista nicio dovada si el si a schimbat marturia, exista sanse să l cerceteze in libertate?
Luni are prima infatisare si ieri s au facut 48 de ore de la arest.
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 09:33, 27 Februarie 2017
Sa motiveze ca a fost torturat pentru a i se smulge marturisirea.
Nu este arestat?
De ce are 48 de ore și nu este arestat preventiv?
De cat timp s-a emis ordonanta de reținere?
Daca i s-au facut perchezitii si nu s-a gasit nimic nu inseamna ca acest fapt e dovada absoluta ca el nu a furat. Banii pot fi dositi, si asta se intampla in cele mai multe cazuri.

Daca a fost batut pentru a i se lua declaratie asta este de o gravitate imensa si proba - adica declaratia lui - luata prin astfel de metoda VA FI ELIMINATA din materialul probator de catre instanta in faza de camera preliminara unde un judecator va verifica daca probele au fost administrate cu legalitate si loialitate.

Trebuie sa depuna plangere la politie si sa indice cine l-a batut, cand, cum, sa isi ia certificat medico legal si sa se demareze o ancheta.

Cat despre dovedirea nevinovatiei sale, prietenul dvs va trebui sa demonteze acuzatiile politiei. Cu probe, Nu cu vorbe.

Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2017
ILIE DORIN, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal, schimbare declaratie Alexandra9900 Alexandra9900 Buna ziua. O intrebare am la dumneavoastra. Un prieten de al meu a fost snopit in bataie la politie ca să declare un furt la care el nu a fost si nu exista ... (vezi toată discuția)
Intretinere de relatii sexuale persoane de acelasi sex (minor-major) raresh31 raresh31 Intretinere de relatii sexuale de acelasi sex,numai ca exista un major si un minor.S-a intamplat cu mult timp in urma si parintii copilului nu au alertat ... (vezi toată discuția)
Autosesizare parchet pentru tentativa de omor Elynasv Elynasv Buna seara! 3 prieteni sunt acuzati de tentativa de omor, au batut un baiat pe strada, are certificat de 21-22 de zile de ingrijire, parchetul s-a autosesizat ... (vezi toată discuția)