avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Rovinieta somatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Rovinieta somatie executare silita

Buna ziua, am primit astazi de la de la un Birou Execut. judecatoresc o somatie prin care s-a trecut la executarea silita a sumei de 28 euro, tarif despagubire rovinieta si 424 lei onorariu + chelt de executare.
Odata cu aceasta somatie am primit si un proces verbal de contraventie cu data de 25.03.2011 ca am circulat pe data de 27.10.2010 fara rovinieta.
Nu am primit in aceasta perioada nici o instiintare ca am de platit aceasta suma.
Nu mi se pare corect sa platesc taxele judecatoresti aferente acestei somatii in conditiile in care nu am fost niciodata instiintata ca am de platit aceasta suma. Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in aceasta situatie.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: valipopa , utilizator 16:36, 3 Octombrie 2014
Nu aveti alta posibilitate decat aceea a formularii unei contestatii la executare! (in termen legal)
Daca intr-adevar nu v-a fost comunicat procesul-verbal de contraventie nu veti avea probleme in a castiga contestatia (necomunicarea procesului-verbal in termen de 30 de zile de la data intocmirii atrage prescriptia executarii sanctiunii).
Problema este ca daca nu aveti temeinice cunostiinte juridice (in contextul intrarii in vigoare a noului Cod de procedura civila) este foarte probabil sa nu apucati primul termen de judecata (pe motivul anularii cererii).
Onorariul unui avocat este mult superior sumelor pentru care sunteti executat, insa in eventualitatea solutionarii favorabile a cauzei va veti putea recupera toate cheltuielile de judecata (taxa de timbru si onorariu avocat). Ramane sa apreciati dumneavoastra daca merita sa va luptati pentru un principiu sau daca sunteti pragmatic si platiti sumele solicitate de executor.
P.S. - Probabil au intervenit modificari de data relativ recenta in legislatie pentru ca pana nu de mult sumele acestea fiind considerate creante fiscale erau recuperate prin organele de executare din subordinea ANAF si mi se pare ciudat ca s-a apelat la serviciile unui executor judecatoresc.
Cei de la CNADNR sunt specialisti in astfel de abuzuri. Am auzit si eu de cazuri in care PV-ul nu a mai fost comunicat contravenientului ci a ajuns direct la executor si nu la unul oarecare ci la un anumit executor agreat de CNADNR regional, deci aflat in cardasie cu conducearea institutiei.
E greu sa evitati plata.
Buna ziua,
Sunt si eu acum in situatia dv, spuneti-mi va rog cum ati solutionat problema? Ati platit onorariul cerut de executor?
Anpeal a scris:

Buna ziua,
Sunt si eu acum in situatia dv, spuneti-mi va rog cum ati solutionat problema? Ati platit onorariul cerut de executor?



eu am trei executari silite primite si inca doua in lucru dupa spusele unui tovaras de la cnadr care mi-a sugerat sa platesc repede pentru ca nu am sanse de castig cu toate ca procesele verbale au data ulterioara vanzarii masinii .Mi-a zis sa platesc eu frumusel banii dupa care sa-i recuperez de la adevaratul vinovat care a mers cu masina fara rovienieta dupa 1 an de la vanzarea legala si radierea de pe numele meu. X-(
"tovarasul" de la cnadr nu musca mana care-l hraneste..
dar ar fi trebuit sa fii atent la anumite aspecte ca: nu data PV conteaza, ci data comunicata in el ca ai savarsit contraventia! Daca ai actul de vanzare-cumparare si dovada scoaterii din evidenta dvs. fiscala a masinii, care sunt anterioare datei savarsirii contraventiei orice instanta iti va da dreptate, si va anula PV-ul! Nu poti fi sanctionat pentru fapta altuia! Din momentul vanzarii, cumparatorul are obligatia sa inscrie masina pe numele lui in termen de 30 de zile. Dar tot acest timp, in baza de date a POLITIEI!! ea ramane pe numele vanzatorului! Nu e normal, dar nimic nu e normal in tara asta si CNADNR consulta baza de date a politiei din pacate!

chestia asta am patit-o si eu anul trecut, si am castigat in instanta fara nicio problema!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2014
valipopa, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita-citare la alta adresa marina_1010 marina_1010 Buna seara, Astazi m-am uitat pe site-ul just.ro pentru a vedea o solutie intr-un dosar de divort si am aflat cu stupoare ca am un dosar de executare ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare herminast herminast Executare silita pentru proces verbal CNADNR trimis prin posta in 2012 lipsa rovigneta, nu a platit amenda. Intrebare: se poate face contestatie la ... (vezi toată discuția)
Executorul face o somatie de plata cu greseli Klara77 Klara77 Buna ziua ! Am primit de la un executor , o comunicare prin care sunt somat sa platesc la el ,la birou,o suma reprezentand c/val taxa despagubire ( ptr ... (vezi toată discuția)