avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire la munca inaintea expirarii concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire la munca inaintea expirarii concediului de crestere copil

Buna ziua,

O mama si-a luat concediu de crestere copil pe o perioada de doi ani si doreste sa revina la munca inainte de a expira aceasta perioada (adica pe la un an si 8 luni). In locul acesteia a fost angajata o persoana inlocuitoare cu contract pe perioada determinata a concediului intreg al mamei. Poate mama reveni in aceasta situatie mai repede la serviciu?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:38, 30 Iulie 2013
Da, poate reveni la locul de munca acea persoana.

In aceste conditii, potrivit art.84 alin.2 C.mun.,in cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei incetare cim art 84 Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua, Va rog un sfat: Art. 84 (1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni. ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Contractul individual de muncă poate fi încheiat pentru o durată determinată numai în următoarele cazuri: Va rog, colega mea este in concediu ccc( pana ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil dana manea dana manea in cazul in care a m optat la 2 ani de concediu ingrijire copil iar pe postul meu a fost angajat o persoana pe perioada determinata, pot sa revin dupa un an? (vezi toată discuția)