Mi-i s-a lipit pe usa apartamentului in care locuiesc un Proces verbal de contraventie intocmit de politia locala(comunitara) in care se mentioneaza ca am parcat intr-un loc nepermis si sunt amendata cu suma de 200 lei.In situatia in care nu am fost anuntata in prealabi ca am savarsit o infractiune, adica nu mi-i s-a pus pe masina nici o invitatie sau un alt document prin care s-a fiu instiintata ca in aceea zi am comis o infractiune, nu am semnat procesul verbal, nu exista martori, nu am semnat de preluat sau de luat la cunostinta acel proces verbal exista posibilitatea ca sa invoc la un moment dat nulitatea procesului?
Posibilitatea exista, cu temeinicia sunt probleme. Puteti contesta pv-ul de contraventie, si sa invocati motivele pentru care considerati ca nu este legal si/sau temeinic. Pentru a depune contestatia aveti un termen de 15 zile de la data afisarii pe usa a pv-ului.
conform OG 2/2001art.19 (3)se mentioneaza ca in lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la incheierea procesului verbal.Motivul mentionat pe proces este urmatorul,,persoanele prezente nu pot avea calitatea de martor,,Acesta este un motiv? Iai in art 16(7)mentioneza ca agentul are obligatia sa aduca la cunostinta contravenientului ca are dreptul sa faca obiectiuni la rubrica,, Alte mentiuni,,La acesta rubrica agentul spune ca procesul verbal s-a intocmit in lipsa.As putea sa invoc aceste aspecte in anularea procesului verbal?