avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,
Va rog sa "ma" clarificati intr-o situatie aparuta in urma unei mosteniri. Mostenirea in cauza este o garsoniera care in urma dezbaterii succesiunii a fost impartita intre sotul supravietuitor (5/8) si celor trei copii (cate 1/8). Ulterior tatal si un frate au vandut partile lor (6/8)unui alt frate rezultand 2 propietari, cred ca le pot spune, unul cu 1/8 iar celalalt cu 7/8.
Problema este urmatoarea: cel cu 7/8 vrea sa vanda, iar cel cu 1/8 vrea sa isi aduca copilul sa locuiasca in imobil. Intrebarea este poate sa faca acest lucru fara acordul celui cu 7/8? Ce alta rezolvare vedeti dumneavoastra la aceasta situatie?

Va multumesc
Sa ii faca o oferta pentru achizitionarea ultimei parti de 1/8 plecand de la pretul cu care a achizitionat si celelalte parti; sa vanda garsoniera si sa ii oferte 1/8 din pret ; daca vanzarea nu este urgenta sa stabileasca o chirie in functie de pretul pietei pe care ulterior sa o reduca cu 1/8 ; Cel care detine 1/8 sa faca o oferta pentru achizitionarea celor 7/8. Variante sunt multe ... important este si intentia fratelui cu 1/8. Daca vrea cu o cota de doar 1/8 sa ocupe intreaga garsoniera se afla pe o cale gresita
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
Dragos Corbuleanu - Birou de Mediator, Mediator
Multumesc pt raspunsul prompt. Ideea e ca fratele cu 1/8 nu vrea sa vanda, nu vrea sa cumpere vrea ca, copilul lui sa stea acolo pana se iveste posibilitatea ca "odrasla" sa cumpere garsoniera.#-o
Asta nu se poate fara acordul fratelui cu 7/8. Singura varianta este sa se ceara in instanta iesirea din indiviziune. Inainte de asta incercati sa rezolvati cazul la un mediator ca sa evitati sa ajungeti in instanta si sa platiti si taxe de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire intre frati angajat001 angajat001 Buna ziua, Care e procedura legala si mai ales cat dureaza rezolvarea unei spete intre frati care au mostenit un apartament de la parinti, unul din ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune casa parinteasca Tarheb Tarheb Buna ziua, Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta sau sfatui in aceasta privinta. Mama a murit acum 6 luni, iar tata urmeaza si el in curand din ... (vezi toată discuția)
Donatie din partea tatalui alinam2000 alinam2000 Buna ziua. Am o dilema si sper sa ma ajute cineva sa gasesc un raspuns. Tatal meu urmeaza sa cumpere o garsoniera. O data cumparata fratele meu (unicul) si ... (vezi toată discuția)