avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cheltuieli efectuate de liderul de sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cheltuieli efectuate de liderul de sindicat

Buna ziua,

Sunt salariat la o societate comerciala(de stat) si sunt membru in sindicat.
As dori sa adresez o cerere catre liderul de sindicat prin care sa solicit prezentarea tuturor cheltuielilor facute de sindicat, dar ma lovesc de un zid, liderul imi spune ca nu este nevoie sa stiu astfel de amanunte.
Care este temeiul legal prin care pot cere acest lucru, am cautat in legea dialogului social dar nu este nimic expres scris, despre felul cum pot verifica , ma rog interesa de modul de cheltuire al banilor membrilor din sindicat.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: iriiri , utilizator 08:26, 31 Iulie 2013
Comisia de cenzori a sindicatului va poate da aceste lamuriri .
si care ar fi temeiul legal in baza caruia pot cere lamuriri?
Pentru sectorul privat nu exista un text de lege expres, pentru cel public exista Legea nr.544/2001.

Totusi, verificati in statutul organizatiei sindicale ce drepturi aveti.
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate raport al comisiei de cenzori georgehc georgehc Fac parte dintr-un sindicat al carui presedinte a fost ales in toamna anului 2009. de atunci si pana acum, in calitate de lider, niciodata, presedintele sau ... (vezi toată discuția)
Pot cere restituirea cotizatiei de la sindicat raduradulescu raduradulescu buna seara . ani de-a randul am cotizat la organizatia de sindicat si de cateva luni in unitatea noastra a luat fiinta o alta organizatie de sindicat unde m-am ... (vezi toată discuția)
Chemare în judecatã a sindicatului JimmyNT JimmyNT Am trimis 3 sesizări către un sindicat bugetar, fără răspuns. Sesizările se refereau la abuzurile unui lider sindical. Eu nu sunt membru de sindicat. Ce ... (vezi toată discuția)