avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Neregula... Explicatii onorariu avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Neregula... Explicatii onorariu avocat

Am si eu o intrebare.... Am platit un avocat sa ma reprezinte... Procesul nu a inceput insa este mult de umblat, de ex la iml.... Am sunat avocata sa ma indrume cu unele chestii, insa aceasta nu-mi prea raspunde la tel..... In cele din urma m-am intalnit cu ea si mi-a spus ca taxa pe care am platit-o cand am facut contractul este sa ma reprezinte la tribunal, dar ca sa ma ajute, sa ma indrume in cautarea probelor...etc... in mod legal se plateste alta taxa... Este adevarat? Eu intreb acum: atunci cand platesti un avocat pt o problema, nu trebuie sa rezolve intreaga problema? Se poate rezilia contractul? Imi mai recuperez bani? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
trope_doi, utilizator
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 07:59, 15 August 2013
alessia-stefania
Dvs. va aflati in faza de urmarire penala si probabil ati incheiat contractul pentru faza judecatii ( si cel mai sigur doar fond). Nu prea are logica, pt ca un avocat v-ar fi luat banii intai pt urmarirea penala, de-abia apoi urmand judecata, existand mai multi factori de luat in considerare, de ex. daca nu mai ajunge dosarul in instanta? Daca se da NUP, SUP, se disjunge si mai dureaza 100 ani etc.
Discutati cu avocatul sa va inmaneze un exemplar al contractului si sa va explice care este situatia.
In primul rand trebuie sa va inmaneze exemplarul original al contractului pe care l-ati semnat...Apoi, este imposibil sa scrise in contract ca va reprezinta si asista doar in fata instantei de judecata, atata timp cat nu exista un process pe rol iar dvs. ati angajat prestarea de servicii juridice pentru ca va aflati in faza de urmarire penala....Faceti o plangere la Baroul din care face parte avocata respective insa doar daca puteti dovedi cele spuse cu contractual, altfel....Bafta!
Fara a se cunoaste in concret modul in care v-ati inteles cu avocata si ce contract ati semnat in privinta serviciilor avocatiale care urmeaza a fi prestate este greu de spus ce ati semnat...daca nici dvs. nu stiti...

Este posibil orice din toate variantele pe care le-ati enumerat.

In functie de situatie, este posibil sa va perceapa un onorariu separat pentru discutiile telefonice purtate si sa fie considerate consultanta juridica suplimentara.

Este greu de spus deoarece daca ati uitat sa faceti o anumita precizare esentiala si aceasta ar fi utila nu ar trebui sa intre in alti bani dar daca o tot sunati ar cam putea intra in alti bani daca asa v-ati inteles.
La 15 minute vorbite nu cred ca v-ar cere alti bani daca vorbiti o singura data, dar daca sunati in fiecare zi situatia poate fi diferita...

Este foarte greu pentru avocati sa vorbeasca cateva ore la telefon cu clientii, sa presteze asistenta juridica sa faca si redcatari de cereri, memorii, etc...deoarece ziua nu are decat 24 de ore si avocatul nu prea poate lucra 24 de ore din 24 de ore ca incepe o noua zi...dupa aceea...
Daca pe avocat il suna 10 clienti pe zi si vorbeste cu fiecare cate o ora se fac 10 ore ca sa intelegeti...
Daca aveti in vedere ca programul de lucru este de 8 ore si doar vorbitul la telefon dureaza 10 ore va puteti face o idee...

Cazul dvs. depinde de ceea ce este in concret, de felul in care v-ati inteles si de tot ceea ce este necesar strict pentru proces.
Cred ca in contract nu s-a precizat expres cuantumul prestatiilor juridice distinct pentru consultanta si/sau asistenta si reprezentare,redactare inscrisuri,etc., insa consider ca toata situatia trebuie privita prin prisma omului diligent si cu bun simt....Asa cum spunea si colegul L, mai sunt clienti care preseaza avocatul cu telefoane prin care cere explicatii pentru aceiasi speta de o mie de ori, facand el variante diferite, de la un telefon la altul.....Sigur ca avocatul respectiv are si alte treburi de rezolvat, ale altor clienti si nu poate raspunde de fiecare data pentru ca acel client isi face scenarii dupa cum a mai discutat el cu alte personae....din moment ce s-a stability o strategie si s-a pus in aplicare, inseamna ca si clientul a inteles ceea ce se va intampla, si nu trebuie sa il mai pistoneze pe avocet zilnic spunandu-i angoasele sale....Dra se poate si ca unii avocati sa nu explice correct toate posibilitatile avute, iar clientul sa doreasca lamuriri ulterior stabilirii strategiei de caz....Onorariul va putea fi modificat, evident in functie de toate serviciile prestate clientului, daca acest lucru s-a mentionat in contract respectiv daca valoarea acestor servicii a depasit suma convenita ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul intre avocat si client andrei_70 andrei_70 Este valabil contractul pe care l-am incheiat cu avocatul, daca exemplarul pe care-l am eu nu este semnat si stampilat de avocat si nici nu este inregistrat in ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minori, plata avocat Elenap78 Elenap78 Salut . Daca am avut avocat la proces de divort si incredintare minorii si doresc s-a fac apel la hotararea luata , trebuie s-a platesc din nou avocatul pana ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)