avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract apartament
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract apartament

Buna ziua,
Am o nelamurire...speta este urmatoarea,
Contract de apartament , 2 proprietari (sot si sotie), urmeaza divortul , nu se face partaj, dar unul dintre soti acumuleaza o datorie in afara Romaniei ( destul de maricica 13000 de euro) , ce se poate intampla daca acea datorie este preluata de vreo companie de recuperari , daca sotul dator nu are alta proprietate decat acea impreuna cu sotul /sotia, se poate ataca cumva acel apartament , ma refer la o eventuala executare pe apartament ?! (daca sunt 2 proprietari)
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:25, 30 Iulie 2013
Buna ziua,

Da, orice creditor personal al unuia dintre soti poate cere partajul bunului si apoi sa urmareasca imobilul sau sulta, in functie de ce i se atribuie prin partaj sotului debitor.
Chiar daca datoria este facuta in afara Romaniei?Ma puteti ajuta cu vreun articol unde m-as putea documenta mai pe indelete?
Multumesc
Nu are relevanta unde este facuta datoria

Art.2324 Cod Civil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj neefectuat InnA29 InnA29 Buna ziua, Am o nelamurire...speta este urmatoarea, Contract de apartament , 2 proprietari (sot si sotie), urmeaza divortul , nu se face partaj, dar unul ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)
Atitudinea asociatiei a fost corecta? criscrisan96 criscrisan96 Buna ziua.Sunt proprietara unui apartament preluat in urma unei hotariri judecatoresti din luna septembrie 2010.Fostul sot nu si-a ... (vezi toată discuția)