Pentru dosarul de indemnizate mi se cere o dovada eliberata de angajator cu drata suspendarii activitatii pt perioada in care se solicita concediul de cresterea copilului. Eu cum trebuie sa anunt angajatorul optiunea de a ramane 2 ani acasa cu bebele, in scris sau verbal.? si inca o intrebare, daca am nascut pe 30 mai 2013 care este data limita pentru depunerea dosarului de indemnizatie?
Legislatia in vigoare va obliga sa va luati 42 zile de concediu medical dupa nastere (concediu medical de lauzie), dupa care, incepand cu a 43 - a zi puteti opta pentru depunerea dosarului de indemnizatie.
In momentul in care v-ati hotarat faceti o cerere in scris catre angajator in care ii veti aduce la cunostinta ca incepand cu data de ... doriti sa intrati in concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani.
In baza acelei cereri, pe care cel mai bine ar fi sa o si inregistrati la in registrul de intrari al firmei, departamentul de resurse umane va va intocmi decizia de suspendare a contractului de munca.
Decizia de suspendare este documentul pe care trebuie sa il atasati la dosarul de indemnizatie.