avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
pe langa cei 800 lei se mai achita un comision de 4 lei la BCR, in rest nu stiu cum este.
Salut tuturor! O intrebare pentru cei care s-au inscris deja sau care au mai candidat si in anii trecuti. Pe langa cererea pe care o gasim in anexa regulamentului mai trebuie sa facem si o declaratie scrisa care sa contina mentiunile din cerere (care incep cu "Declar ca... etc") , fiindca de exemplu jos de tot pe pagina regulamentului, scrie la "Nota: mentiunile de la pct. 4 si 5 se completeaza corespunzator situatiei fiecarui candidat", si nu vad cum am putea sa bifam pe cerere...ca doar nu subliniem.
Plus ca la punctul 9 din cerere, ce facem... incercuim "structura centrala (sediul Bucuresti) sau "centrul teritorial INPPA ....."?
Sper sa nu vi se para puerile intrebarile mele dar e prima data cand dau si stiti si voi cum suntem inainte de examen, in astfel de situatii, parca ne e frica si de o virgula pusa aiurea doar sa nu ne trezim cu dosarul respins.
Din cate am citit si mai sus, nu conteaza ca e certificat sau adeverinta de la medic fam/pshihiatru. Eu am primit de la medicul de fam. o adeverinta medicala in care mentioneaza ca nu apar in evidente cu boli cronice,etc.. ca imi serveste pentru admitere barou si contine parafa si semnatura. Pana la urma asta ii intereseaza.
Astept un raspuns din partea voastra si mult spor in continuare la invatat/repetat/grile! :)
Atentie! Pentru NCPP nu este indeajuns sa citim doar codul de procedura! Dupa ce am invatat codul acum citesc cartea Fise de Dr Pr. Penal de Udroiu din care mi se pun in ordine informatiile pe care le aveam facute varza după invatarea codului. Deci.. cine vrea sa fie sigur ca ia cel putin 60% are nevoie de carte!!!
Dupa invatarea codului abia faceam 50% 55% din testele lui Udroiu si Raducan!!
Din carte se invata amanuntele de care e nevoie pentru grile!!
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2014
absolventa3, utilizator
o intrebare pentru cei care s-au inscris deja........Ati depus doua dosare : unu legalizat si originalele si celalalt cu , copii pt conformitate cu originalul? Eu asa am depus si secretara de la barou mi-a zis ca trebuie amandoua dosarele legalizate....nu mai inteleg nimik...oricum eu am depus asa,daca va trebui modificat voi putea dupa 23 cand se afiseaza rezultatul cu verificarea dosarelor ? voi ce ziceti ? Va multumes anticipat.
Numai cei care ati depus va rog.
Ai facut cum se spune in regulament. Eu asa am facut si nu mi s-a cerut altceva. Din moment ce asta spune regulamentul secretara e in necunostinta de cauza!

Din regulament ....
(7) Un exemplar al cererii, însoţită de diploma de licenţă şi foaia matricolă, în copie
legalizată şi alte acte originale se păstrează la barou. Celălalt exemplar va cuprinde acte
depuse în copii certificate pentru conformitate şi se înaintează la centrul de examen din
cadrul I.N.P.P.A. sau la sediul central al I.N.P.P.A., la care este arondat baroul la care s-a
depus cererea.
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2014
absolventa3, utilizator

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)