Doua parti juridice, o SC si o asociatie, au convenit in 2010 ca SC sa se ocupe de certificarea unui aerodrom (asta insemnand elaborarea actelor, trimiterea lor, asigurarea indeplinirii tuturor conditiilor pentru certificare), acest serviciu urmand a fi platit de catre asociatie cu 4000 de Euro. La inceput, cele doua persoane au convenit sa mearga pe incredere si au stabilit intelegerea, iar in decembrie 2012 certificarea a fost efectuata cu succes, toate conditiile fiind indeplinite. Reprezentantul asociatiei a insistat ca are probleme financiare si ca nu poate achita, iar in iulie 2013 a cerut o factura proforma pentru aceste servicii. In data de 18 iulie 2013 s-a trimis aceasta factura, iar in 24 iulie reprezentantul a trimis prin avocat refuzul platii acestei sume.
Se poate totusi ca acea suma de bani sa fie achitata, asa cum a fost intelegerea de la inceput?
Facturile proforme sunt informative nu au caracter fiscal,daca dvs ati trimis o factura informativa si nu ati avut la baza un contract semnat cu dansii va puteti lua la revedere de la bani cu atat mai mult cu cat nu va semnat nici factura
Relatiile economice intre 2 sau mai multe societatii se fac in baza unor contracte.
Factura proforma
eugen2002
buna ziua,
ma poate lamuri si pe mine cineva in legatura cu emiterea,continutul,inregistrarea respectiv plata unei facturi proforme?exista conditii speciale ... (vezi toată discuția)