avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost atrasa intr-un grup infractional, sunt minora ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost atrasa intr-un grup infractional, sunt minora !

Buna ziua ,
Prietenul meu a fost arestat pentru mai multe fapte printre care coordonarea unui grup infractional iar eu sunt aderata la grup , intrebarea mea este : Ce mi se poate intampla cand voi fi majora ?
Ce vârsstă aveţi?
În principiu , pedeapsa pentru aderarea la un grup infracţional organizat este de la 5 la 20 de ani. Pentru minori pedeaspa se reduce la jumătate.
Minorii sub 14 ani nu răspunde penal.

Iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Fac 18 ani in 2 saptamani
Ar trebui sa imi angajez un avocat de acum?
Nu este vorba ca sunteti minora sau majora si in functie de acest aspect va trebuie avocat.

Faptul ca ati savarsit fapta in minorat poate constitui un avantaj sub aspectul aplicarii pedepsei.
Insa, a va apara prin avocat constituie un drept si nu o obligatie juridica.

Este logic insa ca fara avocat angajat va puteti apara mult mai rau decat daca ati avea avocat angajat care va poate sfatui in concret.
Dar ma gandesc de ce sa imi iau avocat de pe acum daca nu am fost chemata la politie decat sa dau declaratie si atat ...cand ar trebui sa imi angajez avocat ?

Alte discuții în legătură

Recidivist direct la arest? oltul oltul buna ziua sunt in perioada termenului de incercare..daca voi fi prins ca am comis inca o infractiune (inselaciune,prejudiciu 450 lei,un act material) ce se ... (vezi toată discuția)
Propunere de arest preventiv gabitzu1ro gabitzu1ro Buna.Un amic de al meu a fost arestat preventiv 29 de zile,incepand cu data de 7 martie pt.infractiunea de trafic de moneda falsa.Setinta a fost definitiva a ... (vezi toată discuția)
Cod penal cateanion9 cateanion9 Copilul meu este acuzat de : -adera la grup infractional organizat -trafic de droguri de mare risc A fost retinut pentru 29 de zile de arest preventiv in ... (vezi toată discuția)