avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
Am si eu unele nelamuriri in ceea ce priveste indemnizatia de crestere a copilului. Eu sunt masteranda in anul I, si am urmat la zi, fara intrerupere cursurile si le voi continua si anul universitar ce urmeaza. (Mentionez ca m-am inscris la masterat imediat dupa finalizarea studiilor de licenta). Sotul meu este angajat. Eu nu am alte venituri. Inca nu am implinit cele 60 de zile de la nastere, deci ma incadrez pentru primirea indemnizatiei. Intrebarea este ce acte trebuie sa depunem in aceste conditii si unde, deoarece noi avem resedinta intr-un oras, dar avem si viza de flotant in alt oras. Si curios este faptul ca m-am interesat si difera actele care trebuiesc depuse de la primarie la primarie... Exista ceva stabilit in privinta actelor care trebuiesc depuse, sau depinde de la primarie la primarie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:14, 30 Iulie 2013
eualexandra a scris:

Si curios este faptul ca m-am interesat si difera actele care trebuiesc depuse de la primarie la primarie...


1) Veti beneficia de indemnizatie crestere copil in valoare de 600 lei.

2) Mergeti la primaria unde aveti mutatia flotat,vorbiti cu functionarul de la Asistenta sociala,si vi se spune ce acte va trebuiesc ptr a beneficia de indemnizatie.

3) Puteti contacta mai bine AJPIS-ul,ei sunt in masura sa va spuna mai bine ce acte va trebuie la dosar.
1. - Deoarece ca masterand nu puteti beneficia de concediu e maternitate veti beneficia de Indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) incep[and cu data nasterii acestuia daca depuneti actele la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data nasterii copilului.
- Daca depuneti actele mai tarziu indemnizatia pentru CCC se acorda de la data depunerii actelor.

2. Actele se pot depune la Primaria de care apartineti cu domiciliul sau la Primaria din localitatea unde aveti resedinta (cu viza de flotant).

3. Oricare Primarie trebuie sa va dea lista cu actele necesare care este aceeasi pentru toata tara.

4. Conform OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor si a Normelor de aplicare a ei, in cazul dvs., indemnizatia pentru CCC se acorda in baza urmatoarelor documente:

- actele de identitate ale parintilor copilului;
- certificatul de naştere a copilului;
- adeverinţa eliberatã de instituţia de învãţãmânt, care sã ateste frecventarea cursurilor fãrã întrerupere, pânã la data solicitãrii acesteia;
- declaraţia pe propria rãspundere a persoanei îndreptãţite din care sã reiasã cã se ocupã de creşterea şi îngrijirea copilului şi cã acesta nu este încredinţat sau dat în plasament unei alte persoane ori unui organism privat autorizat sau serviciu public;
- alte documente, dupã caz, din care sã rezulte îndeplinirea condiţiilor de acordare a concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului, la solicitarea agenţiilor teritoriale.

5. Datorita expresiei "alte documente solicitate de agentiile teritoariale" se poate intampla sa existe diferente intre actele solicitate.

6. Puteti oricand sa intrebati, pe e-mail, si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si unde ajung actele pe care le duceti la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pentru studenti pusa_clara pusa_clara Buna ziua, ma numesc Clara,am 23 de ani si sunt studenta in ultimul an la facultatea de Farmacie. Am o intrebare...vreau sa imi clarificati daca se poate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului BivolariuMalvina BivolariuMalvina Bună ziua! Sunt însarcinată în trei luni si în prezent sunt studentă la master pana in martie și sunt studenta si la a doua facultate. Vreau sa intreb ... (vezi toată discuția)
Dreptul la indemnizatie de crestere a copilului - masteranda anca1988 anca1988 Buna ziua, Sunt studenta anul I, la zi, la master in cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti (inscrisa in oct 2014). Nu sunt angajata si imi doresc ... (vezi toată discuția)