avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amanare virare salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amanare virare salarii compensatorii

Salut,

Pe data de 18.02.2009 mi s-a facut propunerea de a-mi da demisia cu acordarea a doua salarii compensatorii.Am scris cererea e demisie dupa cum urmeaza: " ... va rog sa-mi aprobati cererea de incetare a activitatii cu acordul partilor conf. Art 55 (b) din codul muncii, incepand cu data de 18.02.2009, cu acordarea unui bonus pentru activitatea depusa echivalent cu data doua salarii nete.." Demisia a fost aprobata, semnata stampilata si mi s-a spus verbal ca aceste salarii se vor vira pe data de 15.03.09 ...
Problema este ca aceste doua salarii nu mi s-au livrat si cand am vorbit cu cei de la HR mi s-a comunicat ca inca nu se stie data cand se vor vira.....
Pot sa fac ceva, firma este obligata sa mi le vireze ... sau pur si simplu tebuie sa astept pana binevoiesc ei sa mi le vireze.
Cel mai recent răspuns: khelanos , utilizator 10:59, 17 Martie 2009
Fiind o incetare a CIM cu acordul partilor angajatorul nu are aoligatia de a acorda salarii compensatorii. Dar daca a promis si a fost de acord cu cele scrise de dvs. in cerere trebuie sa se tina de promisiune.
Eu zic sa mai asteptati si daca nu vi se acorda banii promisi aveti termen de 3 ani sa ii cereti prin hotarare judecatoreasca, dar pentru asta trebuie sa aveti o copie dupa cererea de incetare a CIM cu semnatura de acord a angajatorului.
Daca aveti o copie a demisiei cu stamplila si aprobarea angajatorului puteti sa o xeroxati si sa o atasati la o reclamatie catre ITM , in caz contrar odata cu reclamatia solicitati ITM o copie a acesteia, si la o actiune in instanta. Nu cred ca este cazul sa asteptati prea mult ca angajatorul sa se achite de obligatie. Insa este bine sa vedeti daca salariile compensatorii au fost prinse in ultimul stat de plata, adica plata ar fi trebuit sa fie facutta oadata cu ultimul salariu................... altfel s-ar putea sa asteptati muult si bine. Aceasta verificare o cereti ITM -ului.
am o copie xeroxata a demisiei, stampilata , conform cu originalul. Ultimul salariu s-a virat pe data de 13 martie dar nu s-au virat si cele doua salarii promise ca bonus ...
1. In primul rand, nu este vorba despre demisie in acceptiunea Codului muncii, ci despre incetarea contractului individual de munca prin acordul partilor. Cererea a fost formulata de dvs. iar angajatorul a semnat in sensul ca a fost de acord cu cererea.
In mod normal, cererea dvs. a fost inregistrata la unitate.

2. Nu puteti beneficia de salarii compensatorii decat daca incetarea raporturilor de munca intervine din motive ce nu tin de persoana dvs., ori incetarea raporturilor de munca prin acordul partilor nu este reglementata prin dispozitiile Codului muncii ca fiind un motiv ce nu tine de persoana angajatului.
Desigur, puteti actiona in judecata angajatorul, in fond ce aveti de pierdut?
inseamna ca m-am formulat eu gresit :(
faceam referire la bonusul acela de 2 salarii nete care a fost precizat in cererea de demisie, cerere apobata si semnata de seful direct. ... Angajatorul este obligat sa-mi ofere aceste salarii pana la o sata anume sau nu ...

ms

Alte discuții în legătură

Va rog un raspuns urgent...incetare cim nionut1976 nionut1976 Va salut. Scriu acest subiect ptr a primi cateva lamuriri cu privire la pasii facuti de mine pentru a obtine incetarea CIM cu acordul partilor. Pot incepe cu ... (vezi toată discuția)
Reangajare d_ni3l d_ni3l Am o mica problema, acum 3 zile mi-am dat demisia din compania unde lucram, ultima zi lucrata era ziua de 9-vinerea, iar demisia era datata cu 10-sambata. ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca cu acordul partilor alexdany66 alexdany66 Buna ziua. Daca am facut cerere de incetarea contractului de munca ,cu acordul partilor,primesc salariilor compensatorii specificate in contractul colectiv de ... (vezi toată discuția)