Pe data de 18.02.2009 mi s-a facut propunerea de a-mi da demisia cu acordarea a doua salarii compensatorii.Am scris cererea e demisie dupa cum urmeaza: " ... va rog sa-mi aprobati cererea de incetare a activitatii cu acordul partilor conf. Art 55 (b) din codul muncii, incepand cu data de 18.02.2009, cu acordarea unui bonus pentru activitatea depusa echivalent cu data doua salarii nete.." Demisia a fost aprobata, semnata stampilata si mi s-a spus verbal ca aceste salarii se vor vira pe data de 15.03.09 ...
Problema este ca aceste doua salarii nu mi s-au livrat si cand am vorbit cu cei de la HR mi s-a comunicat ca inca nu se stie data cand se vor vira.....
Pot sa fac ceva, firma este obligata sa mi le vireze ... sau pur si simplu tebuie sa astept pana binevoiesc ei sa mi le vireze.
Aici discutam de intelegeri scrise. Nu conteaza ca ati formulat o demisie sau o cerere de incetare CIM daca angajatorul a aprobat demisia sau incetarea CIM cu acordarea a 2 salarii compensatorii aceste se acorda obligatoriu. Daca cererea era admisa in parte trebuia sa fie specificat pe cerere de catre angajator.
Angajatorul era obligat sa vi le acorde la ultimul salariu. Toate drepturile unui salariat se inscriu in statul de plata la luna respectiva.
Colegii fac referire la faptul ca legea nu obliga angajatorul la plati compensatorii decat in cazul concedierii din motive neimputabile salariatului, dar nimic nu-l impiedica pe angajator sa isi ia angajamentul fata de salariat cu privire la o plata compensatorie chiar si in cazul demisiei.
Incercati cu o reclamatie la ITM si apoi cu o actiune in instanta. Sau cu amandoua in acelasi timp.
Ar fi cel mai bine pentru inceput sa faceti o cerere scrisa catre angajator , cu numar de inregistrare sau tirmisa prim posta cu confirmare de primire , prin care sa solicitati sa vi se acorde cele doua salarii compensatorii stabilite si aprobate prin cererea de incetare a CIM.
Daca vi se refuza plata acestora , cel mai bine va adresati instantei de judecata. Doar hotararea pronuntata de instanta poate sa reprezinte titlu executoriu in situatia refuzului.
Am trimis cererea, o sa merg sa fac si o reclamatie la ITM si sa vad ce rezolv.
Am luat legatura cu cei de la HR si mi s-a comunicat ca se doreste sa se plateasca acest bonus de 2 salarii, problema este ca momentan nu sunt bani si ca se discuta in sedinte cand se va face... :(
Reangajare
d_ni3l
Am o mica problema, acum 3 zile mi-am dat demisia din compania unde lucram, ultima zi lucrata era ziua de 9-vinerea, iar demisia era datata cu 10-sambata. ... (vezi toată discuția)