avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SEX cu o minora devenita intre timp majora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SEX cu o minora devenita intre timp majora

o persoana de 40 de ani face sex de buna voie cu o minora , fara sa tie ca e minora dupa 6 luni afla parintii si vor sa se duca la politie , de ce este asa simplu sa satajeze un barbat , barbatul cum se poate apara? Mentionez ca fata avea undeva intre 17--18 ani
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 19:34, 1 August 2013
Daca fata avea peste 15 ani, iar barbatul nu ii era profesor/educator, etc, nu s-a comis nicio infractiune.
Daca a facut sex de bunavoie :giggle:de ce mai este nevoit sa se apere?:hm:
Da, nu este vorba de nicio infractiune in aceste conditii.
Degeaba se depune plangere la politie.

Insa...mai depinde si de cati ani se cunosc...
Avand in vedere diferenta mare de varsta este posibil sa depuna plangere pentru seductie(art.199 c.p.), dar importanta este si pozitia fetei fata de aceasta imprejurare.
daca la vremea comiterii (era sa scriu faptei) avea intr-adevar 17 ani, respectivul nu era profesorul ei, tutore, nu se face dovada ca ar fi oferit avantaje materiale pentru sex, atunci nu se intampla nimic. Este importanta pozitia fetei in privinta acestei relatii (doamne limba romana), deci daca ea nu striga "viol, constrangere etc.." atunci asta e, a fost o "relatie". parintii cum au aflat abia acum, inteleg ca la aceasta data fata e majora deci..nu prea vad unde sunt problemele, daca evident ne-ati descris corect cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Coruperea de minori radutantau radutantau salutare tuturor...poate sa ma ajute si pe mine cineva cu niste raspunsuri...am 21 de ani si am si eu o relatie cu o fata de 16 ani care face 17 peste o luna ... (vezi toată discuția)