Am comandat o costumatie de carnaval de la un croitor din bacau. am vb cu el pe facebook iam aratat poza modelului mia trimis o poza in care aratau cum se iau dimensiunile, am comunicat dimensiunile mia dat un cont bancar persoana fizica pe care am depus avansul si la depunere nu am trecut nimic ca mentiune...doar alimentare conturi personale. Acuma cand mia sosit comanda trimisa prin curier am constatat ca nu sunt multumit de ea findca nu a iesit tocmai ca in imagine etc . Ei miau spus ca atata timp cat haine respecta dimensiunile comunicate d emine nu au ce sa faca daca nu sunt multumit. Stiam de legea acea cu 10 zile de returnare ... ei miau zis ca nu intra sub incidenta legi si imi dadeau trimitere la ORD 130/2000 unde zice ca produsele executate pe specificatiile clientului nu se pot returna. Intrebarea este acuma ce pot eu face? nu am o chitanta o factura nimic , avansul lam pus pe contul personal restul de bani am achitat la curier ramburs
Au invocat corect dispozitiile Ordonantei 130/2000:
Art. 10. - Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel:
[...]
c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;
In opinia mea o reclamatie ar avea rezultat pozitiv pentru dumneavoastra doar daca intre poza care a servit ca model si ceea ce ati primit exista diferente semnificative - de ex. croi, culoare. Daca e asa, anexati la reclamatie poza pe baza careia ati facut comanda si o poza a costumului pe care l-au facut.
mie imi pare diferit evident fata de cum sta pe manechin si culoarea pare un piuc altfel dar ei se apara spunand ca diferente de nuanta pot aparea in functie de setarile monitorului conditiile de ilmuinare etc , referitor la cum sta pe om si cum sta pe manechin din nou se para ca modelule ste acela ales de mine dar au obligatia sa respecte dimensiunile date de mine iar acestea odata respectate nu mai arata costumul ca cel de pe manechin