avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Evaluarea performanþelor profesionale individuale în ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Evaluarea performanþelor profesionale individuale în urma unei hotãrâri judecãtoreºti

am primit o sentinta civila care suna cam asa: admite in parte cereerea ... anuleaza raportul de evaluarea performantelor profesionale...si obliga paratul la intocmirea unui nou raport de evaluare.
Obliga paratul la ... daune morale
respinge capatul de cerere privind cheltuielile de judecata
Executorie
Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare

Intreb : in baza sentintei se poate face reevaluarea profesionala, daca este consemnat Executorie s-au trebuie sa ma astept la recurs din partea anagajatorului si apoi se intocmeste un raport de evaluare. daca castig si in recurs.? problema e ca indeplinesc conditiile pentru avansare in grad si daca refuza intocmirea raportului de evaluare pierd aceasta oportunitate.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:02, 4 August 2013
Presupun că sunteţi funcţionar public şi că hotărârea a fost pronunţată de o instanţă de contencios administrativ.

1. Având în vedere ce dispune hotărârea şi dacă ea va rămâne aşa şi după un eventual recurs, vi se va întocmi un alt raport de evaluare a performanţelor profesionale individuale.

2. Presupun că cererea dvs. s-a judecat potrivit dispoziţiilor noului Cod de procedură civilă. În opinia mea, în dispozitivul hotărâri judecătoreşti nu ar trebui să existe menţiunea "executorie".

În această materie avem dispoziţii ale Legii nr. 554/2004, lege specială în raport cu dispoziţiile cuprinse în Codul de procedură civilă, dispoziţii care nu recunosc caracter executoriu hotărârilor prin care se anulează un act administrativ. În situaţie de conflict între norme cuprinse în legea generală şi norme cuprinse în legea specială se aplică întotdeauna cu întâietate legea specială. Oricum, este bine să ştiţi că, dacă o hotărâre este executorie, asta nu înseamnă că nu mai poate fi atacată cu calea de atac prevăzută de lege.
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea în aplicare a unei hotãrâri judecãtoreºti pronunþate de instanþa de contencios administrativ adrianef adrianef Am castig de cauza pe un litigiu in contencios administrativ - anulare act administrativ. La data de 1 dec sa zicem expira termenul legal de 15 zile in care ... (vezi toată discuția)
Compunerea instantei Dascalu Camelia Raluca Dascalu Camelia Raluca Am o hotarare irevocabila, pronuntata de tribunal in prima instanta si in complet format dintr-un singur judecator. Nu mi se pare OK ca un complet format ... (vezi toată discuția)
Lege 544 - 1 instanta - hot exec ? dumitru2000 dumitru2000 Avem 1 hot data de 1 instanta in baza legii 544 a informatiilor de interes public. Judecatorul de serviciu a afirmat ca hotararea 1 instante este ... (vezi toată discuția)