mi-am depus un cv acum cateva luni la o firma si am fost sunata pt interviuri.am fost aceptata si mi s-a spus sa-mi dau demisis de la actualul loc de munca.cand am mers sa duc actele,a doua zi o alta persoana mi-a spus sa mai astept cu demisia,ca nu au totul pregatit,firma fiind la inceput si ca ma va suna cu 15 zile inainte sa incep ca sa-mi bag preavizul.am astaptat o luna apoi am sunat eu si am inrabat ce se intampla,daca mai e valabil ce am discutat mi-a raspuns o secretara si a spus ca vorbeste cu managerul si ma suna.nu m-a sunat in 2 sapt. am sunat din nou am inrebat acelasi lucru si le-am spus ca mi-am dat demisia si nu mai pot astepta,sa-mi spuna ce e de facut pt ca nu vreau sa raman fara serviciu.m-a sunat in sfarsit a doua zi persoana cu cara am discutat la interviu si mi-a spus ca da,ramane valabil.nu mi-au dovedit ca sunt seriosi.mi-e frica ca daca imi dau demisia ma vor amana cu semnarea contractului,pt ca au patit si alte colege asa dar ele doreau doar part time,eu full time.cum pot fi sgura ca vor fi cat de cat seriosi si nu voi fi pacalita?multumesc
din pacate, de astfel de abordari se folosesc angajatorii romani pentru a "cadea in picioare" in orice situatie.Daca, inca,nu v-ati dat demisia, ati procedat bine.Nu aveti siguranta ca veti fi angajata.Consider ca un angajator serios nu ar pretinde cuiva sa-si dea demisia pana nu e sigur ca-l poate angaja.Excroci din acestia avem, din pacate, la tot pasul.Sugestia noastra ar fi sa nu semnati inainte contractul de munca cu ei si abia apoi sa va dati demisia de dincolo.Astfel veti evita sa ramaneti "pe drumuri " si sa ajungeti sa fiti santajata la semnarea noului contract de munca.Daca acest lucru se va mai intampla ;) Nu uitati cele doua vorbe romanesti : 1. "nu da pasarea din mana pe cea de pe gard" si 2. "daca te-ai fript, sufli si-n iaurt"
succes
Din relatarea dvs. imi dau seama ca firma respectiva nu este credibila, as face cercetari privind cat de viabili sunt, daca isi platesc darile, dar salariile, de aceea v-as sfatui sa nu va dati inca demisia, ci sa cereti o perioada de proba de 2 saptamani pentru a vedea cum se scalda apele "la noul loc de munca", timp in care mi-as lua 2 saptamani CO sau recuperari, fara a anunta in prealabil intentia mea de a schimba locul de munca.
Nu lasati pararea din mana pentru cea de pe gard.
Firma e clar neserioasa. In primul rand, ar trebui sa va ganditi daca mai doriti sa lucrati acolo. Probabil fac la fel cu salariul, responsabilitatile, etc.
Nu depuneti demisia la lcoul actual pana nu aveti ceva sigur de la firma noua. Pentru a nu avea probleme, firma noastra, face o oferta scrisa si semnata celor pe care i-a ales si au acceptat pstul si sunt in perioada de preaviz la locul actual.
Oferta este semnata(acceptata) de candidat. Ea contine data inceperii activitatii, salariul, postul. etc.
Cred ca este valida. As ruga pe cei din domeniul juridic sa imi spuna daca nu e asa.
Daca nu, varianta contractlui, care este cea mai sigura.
Din nou, ganditi-va bine. Denota neseriozitate. Si e putin probabil sa fie doar intr-un domeniu.
Intoarcere din cic
mona_lisa
Buna ziua!
Lucrez la o societate de asigurari in prezent fiind in concediu de crestere a copilului pana la sfarsitul acesteti luni. Daca doresc sa nu ma mai ... (vezi toată discuția)