avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Initial am postat gresit intrebarea la cadastru, dupa parerea mea

Unde si cum ar trebui efectuata succesiunea in urmatoarea situatie:
- exista un act de proprietate teren agricol pe numele mamei, decedata la data emiterii actului de proprietate, ridicat actul si incheiat contract de arendare de unul din mostenitori(ei fiind mai multi). Deci unde ar trebui efectuata dezbaterea succesorala si cum, unde a avut ultimul domiciliu, unde a decedat sau unde este terenul. Aceasta pentru ca locatiile nu coincid!
Multumesc pentru raspuns!

Cel mai recent răspuns: samblaky , utilizator 19:29, 19 Octombrie 2013
Mostenirea se deschide la ultimul domiliu al defunctului.
Av.Corina Scarlat
Am inteles ca indiferent daca partile se inteleg sau nu, in prealabil trebuie mers la norariat.
Intrebarea mea este, cine suporta toate cheltuielile finale cu notarul si ulterior cu dezbaterea in instanta? Sigur actiunea si la notariat si in instanta trebuie introdusa de unul din mostenitori, care suporta initial si cheltuielie. Poate fi vorba aici de cine pierde/castiga procesul?
Nu poate fi vorba. Este vorba.

Cu toate că, de regulă, în cadrul unui asemenea proces nu prea există cîştigători şi perdanţi (decît dacă vreuna din părţi nu are calitatea de moştenitor - fie nu a acceptat succesiunea, fie nu are gradul de rudenie necesar, fie există alte motive, în funcţie de speţă), iar cheltuielile se împart pe moştenitori.
Ce sa zic, scriu si eu cum am invatat cand aveam par mai mult si mai inchis la culoare!
...si acum poate fi vorba de multumiri, nu!?
Va multumesc pentru raspuns
Fiind depusa cererea de chemare in judecata privind dezbaterea succesiunii, mai exact impartirea unui teren arabil de 5 ha la 6 mostenitori, iar unul din mostenitori a incheiat contract de arenda si ridica singur plata arendei, ceilalti mostenitori prezumtivi pot sa incheie contract cu alt arendas, in baza unui certificat de grefa eventual. mentionez ca a fost incheiat contract de arenda fara acordul sau stirea celorlalti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate contract de arenda andreea27 andreea27 Buna ziua , Mama mea a incheiat pe numele ei un contract de arenda teren agricol, Terenul agricol este de fapt al bunicului meu care este decedat, mama fiind ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda bcpi.in bcpi.in Este valabil un contract de arenda incheiat de mostenitorii unui teren arabil extravilan in situatia in care succesiunea nu era dezbatuta(fac precizarea ca ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 doar_dana doar_dana Sotului meu i-au decedat parintii. Tatal acum 12 ani, iar mama acum 1 an jumate. Pe timpul vietii mamei, pamantul a fost dat in arenda, iar sotul meu a fost ... (vezi toată discuția)