avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri dobandite in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri dobandite in timpul casatoriei

Buna ziua,
Sunt casatorit de 2 luni si as vrea sa imi vand garsoniera, aceasta am cumparat-o in urma cu 5 ani .Acum doresc sa o vand si sa ne luam impreuna un apartament cu doua camere. Banutii pentru achizitia apartamentului ii voi pune in proportie de 80% iar 20% sotia. Intrebarea mea fireasca este daca ne vom despartii :( , acest apartament se va inpartii in 1/2 parti egale ?
Astept cu nerabdare un raspuns .
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:15, 3 August 2013
Multumesc pentru raspuns , am auzit ca sa schimbat legislatia cu privire la partaj .
Daca voi cumpara pe viitor un imobil se poate specifica in contractul de vanzare cumparare procentual cota parte de participare a fiecaruia ?
Nu ati auzit bine. S-a schimbat din 01.10.2011, odata cu Noul Cod Civil.
Doar daca veti schimba regimul matrimoniul , din comunitate legala, in comunitate conventionala sau alt regim, puteti stabili astfel de cote, altfel nu.
Este bine sa mentionati expres in contractul prin care veti achizitiona noul apartament, care este cota de proprietate care revine fiecarui cumparator, adica 80% ptr.dvs si 20% ptr.sotie...regimul separatiei de bunuri este reglementat de art.360-365 Cod civil, iar art.369 stabileste ca dupa un an de casatorie sotii pot inlocui regimul matrimonial avut....Cel mai bine este sa mentionati expres cota ce se cuvine fiecaruia dintre soti, din bunul achizitionat, situatie care va scapa pe viitor de multe probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta regim matrimonial leonida leonida Buna ziua, X si Y sunt casatoriti dinaintea intrarii in vigoare a noului cod civil, X are un apartament si o garsoniera dinainte de casatorie, acum X vrea sa ... (vezi toată discuția)
Bunuri dinaintea casatoriei Sophia2010 Sophia2010 Buna ziua! Am rugamintea de a ma lamurii intr-o problema. inainte de casatorie, detineam un imobil pe care vreau sa-l vand, la aceasta suma vreau sa mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt in situatia unui partaj si totul a inceput acum ... lenovo73 lenovo73 Buna ziua, Sunt in situatia unui partaj si totul a inceput acum 20 de ani. Sotul meu a cumparat in trecut o garsoniera devenind proprietar pe acea garsoniera ... (vezi toată discuția)