avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati catre furnizorii de servicii\\
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati catre furnizorii de servicii

care este termenul de prescriptie pentru penalitati datorate catre furnizorul de energie termica in cazul unei asociatii de proprietari ?asociatia a primit cerere de chemare in judecata pentru penalitati de intarziere calculate pentru perioada noiembrie 2006-iulie 2011,in baza unei clauze penale prevazute in contractul de furnizare de servicii?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:50, 31 Iulie 2013
1-Contractul de furnizare utilitati incheiat intre furnizor si beneficiar este contract comercial
Pentru raspuns la obiect ,detaliati la ce clauza penala faceti referire in cuprinsul contractului
2-Termenul general de prescriptie este de 3 ani,daca in acest interval, creditorul nu a desfasurat acte si actiuni pentru recuperare sume cu titlu de restanta
contractul de furnizare a energiei termice incheiat in aprilie 2005 contine un art. privind raspunderea contractuala pentru neplata la termen a facturilor si caculul penalitatilor
Pai acelea sunt clauze normale, obisnuite si nu are leagtura cu fapte penale, nu sunt "clauze penale" asa cum spuneti dumneavoastra.
In fine, putem trece peste aceasta exprimare si pentru a ne lamuri dati-ne amanunte cu privire la dosar, cum ati ajuns sa fiti restantieri, ce pretentii are furnizorul...?
Cu privire la prescriptie, aparatorul asociatiei in acest proces, poate sa solicite instantei sa respinga actiunea si pretentiile reclamantului (furnizorul) pentru perioada mai veche de 3 ani, acesta fiind termenul general de prescriere a dreptului la actiune.
Instanta va analiza, reclamantul, daca are, va prezenta dovezi de suspendare a prescriptiei s.a.m.d. In final instanta va da o sentinta cu sau fara prescrierea debitelor mai vechi de 3 ani, o sentinta de respingere totala sau partiala a pretentiilor reclamantului (furnizorul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea creantelor de la asociatiile de proprietari Romică Stoica Romică Stoica Cine ma poate ajuta cu un sfat, o ideie. Cum pot sa execut o asociatie de proprietari care nu vrea sa-si achite debitele.#-o#-o:(( (vezi toată discuția)
Proces furnizor energie termica alexandrutl alexandrutl Buna ziua, Informatiile mele legate de domeniul asociatiilor de proprietari/locatari si al furnizorilor de utilitati sunt foarte reduse si de aceea va ... (vezi toată discuția)
Contestare penalitati aplicate de asociatie AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Buna seara. Am dori si noi niste raspunsuri in legatura cu un caz din cadrul asociatiei noastre. Un locatar contesta penalitatile care i-au fost atribuite ... (vezi toată discuția)