avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns! Am ridicat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns! Am ridicat bani necuveniti si acum sunt amenintata

Acum ceva timp m-am prezentat la un ghiseu sa ridic niste bani primiti din afara ,am completat formularul,am incasat banii pe care mi i-a dat doamna de la ghiseu,fara sa ii inumar,am plecat,mentinoez ca eu nu am semnat acel formular,formularul a fost semnat de casiera,in locul meu,la sfarsitul zileie imi suna telefonul ,era colega doamnei de la ghiseu,ca am ridicat niste banii care nu mi se cuvine,amenintandu-ma ca imi face dosar penal,etc...acasa,la usa ma astepta casiera cu un domn,la fel amenintandu-ma sa ii dau banii,etc...i-am zis ca nu ii mai am,sa merg sa ma imprumut,i-am zis sa ne punem de acord ,nu sa scot banii imediat..s-a ajuns la politie,politia a zis ca sa ne intelegem pe cale amiabila,dar cu dansa nu se poate,ea nu intelege ca eu nu am venit,vrea toti banii odata!eu nu am pretins suma asta de la ea,ea a scris suma,ea a semnat....zilelmite trecute am primit acasa o scrisoare unde scria urmatoarele:catre georgiana catalina
sub lucia adresa remit catre s ge catalina prezenta
notificare
prin care va notific si va somez ca in termen de 20 zile de la primirea prezentei sa imi achitati suma de 655-44 lei
reprezentand plata nedatorata pe care sb lucia in calitate de
angajataa sc exchange.srl bucuresti v-am efectuat-o la data de 15 05 2013
in punctul de lucru al societatii situat in calarasi ghiseul 2
dupa cum bine cunoasteti la data de 15 05 v-ati prezentat la punctul de lucru al sc speed si iar adresa si ati solicitat prin sistemul
de transfer de bani money gram intr-ernational money transfer transferul sumei de 199-1 lei primita de la domnul marian transfer avand codul ....
in fata organelor de politie ca urmare a sesizari sub si a refuzului dvs de a restitui suma primita fara temei legal
si cu titlul de plata nedatorata ati recunoscut ca ati primit echivalentul in lei al sumei de 199-1 euro anume suma de 854-54
continutul aplicatiei sistemului de transfer de bani
money gram international money transfer dovedeste ca suma transferata ptr dvs sub nr de cod ... si pe care trebuia sa o primiti a fost de 199-10 lei
bonul fiscal din dat de 15 05 ora 14 -31 dovedeste efectuarea ptr dvs din eroare a operatiuniide schimb valutar al unei sume de 199-10 eur in 854-54 lei
mentionez ca sub am achitat angajatorului sc speed suma de 655-44 lei situatie in care m-am substituit in drepturile societatii
si va pot solicita achitarea sumei de 655-44 lei
suma de 655-44 lei pe care ati incasat-o fara temei legal sau contractual reprezinta o plata nedatorata care a fost facuta catre
dvs motiv ptr care conform legii civile sunteti obligata la restituirea acesteia
in consecinta va rog sa imi achitati in cel mul 20 zile de la primirea prezentei suma de 655-44 lei sens in cre ma puteti contacta la telefon ......
in situatia in care nu imi veti achita suma solicitata va atentionez ca va voi actiona in instanta de judecata si veti suporta si
cheltuielile de jud taxe judiciare de timbru onorariu av cheltuieli intocmire dosar
a fost facuta aceasta notificare pe data de 16-07-2013
toate acestea s-au intamplat din cauza doamnei care era foarte distrata in momentul acela,la politie i-am zis ca ma voi intelege pe cale amiabila cu dansa,i-am zis ca vreau sa ii dau banii dar nu am,eu pot dovedi ca nu am niciun venit,am mers la locul de munca al dansei,dansa a apasat butonu de panica,fara ca eu s-o jignesc,fara sa alte intentii decat acelea de a ne intelege,am vorbit cu un sef de al dansei,acestia nici nu stiau ce s-a intamplat,s-a constat la sfarsitul programului lipsa in gestiune,i-a facut impunere pe salariu de 200 de lei pe luna,firma nu este impilicata!ce ma sfatuiti sa fac??multumesc
cand spun ca nu i-am numarat nu i-am numarat,nu sunt argumente stirbe,o sa consult un avocat cel mai bine,ce ar insemna sa merg mereu la ghiseu si sa fiu eu atenta in locul doamnei sa nu greseasca,fiecare are anumite responsabilitatii,daca nu iti sta capu la munca intr-o zi,liber si nu faci greseli.astea se pot intampla numai in romania,si daca spui adevaru nu esti crezut!de ce dansa a semnat in locul meu??de ce nu m-a intrebat moneda in care ii primesc??la banca asa se procedeaza...daca ea mi-ar fi dat mai putin venea seara cand facea casa sa imi dea ce mi se cuvine??nu cred!!suntem in 2013 nu cred ca au un sistem de 2 banii la fiecare 2 transferuri da eroare si dai banii in plus..de ce nucere societatea banii de la mine,daca eu am facut infactiune??eu nu am pomenit nici macar o data 199euro,nu am scris nicaieri suma asta...
haideti sa terminam cu TEATRUL aveti obligatia ca in public sa fiti RESPONSABILA.
ESTE fapta penala sa ti insusesti un BUN NECUVENIT, fie gasit , fie dat din eroare de altcineva. Oricum casiera cunoaste legea daca doriti sa apara in cazier furt calificat treaba dvs. aveti 10 zile la dispozitie sa i inapoiati bunul necuvenit.

\"fapta de a nu preda in termen de 10 zile un bun gasit autoritatilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al sau reprezinta, conform Codului penal, infractiunea de insusire a bunului gasit si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda. \"

:) apropo un avocat bun costa poate va scoate numai cu amenda deci in final e mai convenabil sa inapoiati bani .

SANATATE!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2013
olden, utilizator
Camerele de supraveghere din incinta bancii sunt ptr oameni ca dvs. Se poate vedea cu usurinta in inregistrare cati bani a numarat doamna de la ghiseu si suma pe care ati ridicat-o. A gresi e omeneste, a-ti insusi bani altuia este insa o fapta penala.
E posibil, cu asa o proba, sa vi se pregateasca deja plangerea penala. Ganditi si actionati cat mai aveti timp.
intai trebuie cercetata casiera pentru neglijebta in serviciu si fals, intrucat a semnat in locul dumneavoastra, nu incheiati nici o intelegere, decat dupa ce acesteia i se va termina cercetarea penala
Stimata doamna, in penal nu cred ca veti putea fi trasa la raspundere...dar cu siguranta in civil veti plati cu varf si indesat. Exista acţiune în restituirea îmbogăţirii fără justă cauză, care va fi admisa cu siguranta...Sunteti de rea credinta doamna. Ati primit banii dimineata iar la pranz nu ati mai vrut sa-i restituiti...Vati inbogatit prin diminuarea patrimoniului altei persoane....iar persoana pagubita are la indemana acţiune în restituirea îmbogăţirii fără justă cauză, acţiunea civilă prin care persoana care a suferit o diminuare a patrimoniului său, ca urmare a îmbogăţirii fără justă cauză a patrimoniului altei persoane, se adresează justiţiei, solicitând obligarea acesteia din urmă la restituirea valorii îmbogăţirii realizate în detrimentul său...veti plati si cheltuieli de judecata...si probabil veti sfarsi prin a fi executata silit...

Alte discuții în legătură

Bancnote euro false. Juca Sergiu-Gheorghe Juca Sergiu-Gheorghe Buna ziua. Azi am mers la banca sa scot o suma de bani de pe un card de euro, 350 mai exact. La acelasi ghiseu erau doua persoane. Una dintre ele parea sa fie ... (vezi toată discuția)
Bani falsi beatricemanchevici beatricemanchevici Buna ziua, am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv si as avea nevoie de niste sfaturi, poate s-au mai confruntat si alte persoane , am primit o suna de ... (vezi toată discuția)
Insusire de bani necuveniti sau nu? stefana123 stefana123 Buna seara! Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema...clientul x se prezinta la casieria unei banci pt. a depune o suma de bani in contul personal. ... (vezi toată discuția)