avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotul imi fura copiii, ce sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotul imi fura copiii, ce sa fac?

Am divortat de sot dupa aproape 5 ani.In timpul casatorie in urma caruia a rezultat 2 copii unul de 3si respectiv 4ani si 10 luni,divortul nu sa finalizat inca si eu am primit custodia temporala a copiilor si casa incredintate mie pana la finalizarea divortului, sotul a primit un program de vizita dar el nu il respecta pt k nu a dorit sa paraseasca domicilui unde stam cu toti. De careva zile imi ia copii fara acordul meu , deci parasesc domiciliu unde locuiesc si ii duce pe ka sora sotului , la parinti si nu imi da voie sa imi vad copii... stau pe la usa blocului la cumnata sa imi de-a copii si nu vor. Ce sa fac ??? Sunt disperata el mi-a deschis proces si inventand povesti k eu sunt violenta k vb urat si multe altele, are o foie cum k doreste k minori sa stea departe de mama dar nu sa judecat procesul acum am vazut si eu foia in mana la soacramea cand m-am dus sa iau copii, mi-au aruncat foaia in fata k mi-au deschis proces si ei deja au luat hotararea sa stau departe de copii. Ce sa fac sa ma duc la politie am fost si mi-au sp k nu e treaba lor sa imparta copii , judecatoria face asta. Va rog sa ma ajurat cu sfaturi:(
Am plecat cu copii la parinti mei undeva la 30 km fata de domiciliu unde locuiesc eu. Eu lucrand el sa dus la parinti mei a facut scandat si a luat copii. Deci nici nu pot pleca undeva pt ca apoi stie unde sa se duca sa ii ia... sau el se duce la politie si face reclamatie pe el tare il mai intelege politia ...
elena0111, hotararea de la ordonanta este executorie, chiar daca e atacata cu apel.
Nu va plangeti pe forumuri, ci actionati. In primul rand, scrieti-i o scrisoare recomandata cu aviz de primire si continut declarat psihologului(sau email) in care sa ii cereti socoteala, civilizat, cum de a facut evaluarea copiilor fara acordul dvs., cereti-i raspuns. Aceasta scrisoare este prima dovada in fata instantei ca nu ati fost informata despre evaluare si ca psihologul a actionat ilegal. Pe baza acestei scrisori, cereti in instanta ca acea evaluare sa nu fie luata in seama si eventual, cereti ca instanta sa dispuna o noua evaluare, la un psiholog desemnat de instanta.
Cu Politia, procedati cum v-am indicat mai sus, in plus, cand mergeti la ei si sunteti injurata, refuzata, nu ezitati sa sunati 112, ei sunt obligati sa vina si sa scrie un proces verbal. Trebuie sa aveti la dvs. hotararea judecatoreasca de la ordonanta, care e executorie.
Inainte sa semnati procesul verbal, cititi ce s-a scris acolo, nu semnati in necunostinta de cauza.
Nu va mai enervati atat, razboiul e lung si trebuie sa va menajati.
Am contacta telefonic psiholoaga si am cerut sociteala referitoare de ce sa facut fara sa fiu anuntata. Psiholoaga mi-a spus k fostul sot ma contactat telefonic si eu as fi spus k nu ma intereseaza. Interesant k nu ma sunat sa imi spuna nimic. Iar psihiloga de ce nu a incercat ea sa ma sune sau sa ma anunte intr-un fel sa trimita o scrisoare ceva. Ea la crezut pe cuvant k ma sunat si eu am refuzat. Maine trebuie sa ne intalnim cu ea si k toti membri familiei, nu sti ce va fi dar sper k el sa mearga .
interventie moderator
@elena0111, va rog sa respectati regulamentul de postare in forum ( pct 1.1 )si sa scrieti in lb romana, cu "C", nu cu "K", multumesc.

Martonze a scris:

In primul rand, psihologul nu avea dreptul sa faca o evaluare fara consimtamantul si prezenta dvs., fiindca pana sunteti casatoriti, aveti aceeasi autoritate, asa ca puteti sa scrieti o sesizare la institutia careia se subordoneaza psiohologii de libera practica.
Nici daca parintii sunt divortati , dar au autoritate parinteasca comuna, psihologul nu are dreptul sa emita rapoarte fara acordul ambilor parinti.
In ce priveste reclamatiile la Politie, scrieti plangerile prin scrisoare recomandata cu aviz de primire la adresa Politiei, asa nu au cum sa nu vi le inregistreze; cunosc aceste atitudini ale unor politisti, refuza primirea plangerii ca sa aiba mai putine cazuri de rezolvat.
Exista insa politisti si mai zelosi, care la prima nerespectare , motivata de altfel, a hotararii judecatoresti, chiar prin Ordonanta presedintiala, deschid chiar urmarirea penala.
Hotararea prin ordonanta e definitiva pana la terminarea divortului si este executorie, politistii nu au dreptate.

De ce sustineti ca psihologul nu avea dreptul sa faca evaluarea psihologica?

Atata timp cat nu exista o hotarare judecatoreasca mie nu imi pare sa existe probleme.

Si daca exista o hotarare judecatoreasca cu autoritate parinteasca comuna tot nu imi pare sa existe probleme.

Oricare parinte are dreptul de a se informa despre starea de sanatate a propriului copil...in opinia mea...

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti cu privire la orele de vizita ion33 ion33 :( Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila cu privire la orele de vizita a unui minor de doi ani si jumatate. mama copilului (fosta sotie) ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului conjugal impreuna cu minorii, fara consimtamantul tatalui Augusta2010 Augusta2010 Cum poate proceda un tata daca sotia si mama copiilor lui pleaca de acasa luand si cei doi copii minori, fara stirea si consimtamantul lui? Catre ce institutie ... (vezi toată discuția)
Custodie minori alexsa0809 alexsa0809 buna ziua! am divortat in data de 26 oct 2011 si se pare k am o problema in privinta custodiei celor 2 minori ce-i am .Desi, atat eu cat si fostul sot ,am ... (vezi toată discuția)