avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa devin coproprietar unei case?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa devin coproprietar unei case?

Buna ziua,
as vrea sa intreb cum pot sa devin coproprietar unei case? Parintii sunt acum proprietarii (e un teren pe care este construita casa noastra), ei detin si toate actele casei (care va fi intabulata in curand gratis de catre primarie). Care este cea mai ieftina metoda de a deveni (co)proprietar???
Multumesc anticipat pentru raspuns!
La ce va foloseste sa deveniti co-proprietarul unei case ce va ramane drept mostenire?
Puteti deveni proprietar/coproprietar daca parintii va fac o donatie sau un act de vanzare-cumparare. Veti deveni proprietar si prin mostenire, dupa decesul parintilor, daca sunteti unicul mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau vanzare-cumparare? sebi_m sebi_m Buna Va rog sa ma ajutati cu un sfat: Sunt 3 case in curtea tatalui meu in care stau eu cu sotia mea,fratele meu si tatal meu. Acum 7 ani, s-au construit ... (vezi toată discuția)
Donatie sau testament ? akydoo akydoo Buna ziua, Tatal meu are un teren pe care vrea sa mi-l dea mie (eu sunt casatorita si am un copil) pentru a construi o casa pe el. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Procedura dobandire acte proprietate cipry_blue cipry_blue Buna ziua, As vrea si eu sa stiu care este metoda cea mai putin costisitoare pentru a intra in posesia unei proprietati. Va explic exact despre ce este vorba. ... (vezi toată discuția)