Buna ziua,
As vrea si eu sa stiu care este metoda cea mai putin costisitoare pentru a intra in posesia unei proprietati. Va explic exact despre ce este vorba. Iubitul meu locuieste in aceeasi curte cu parintii dar a inceput sa isi construiasca, in aceeasi curte, o alta casa. Din pacate nu iubitul meu este proprietarul. As vrea sa stiu cum pot parintii lui sa ii treaca casa si terenul afferent pe numele lui ( varianta cea mai ieftina din punct de vedere financiar) ca sa nu aiba probleme cu ceilalti mostenitori dupa decesul parintilor. Stiu ca sunt mai multe variante: uzufruct viager, clauza de intretinere etc. dar ma intereseaza si cum poate face sa nu il coste foarte mult.
Daca tot am deschis subiectul as vrea sa stiu si daca exista vreo varianta sa am si eu dreptul asupra casei desi nu suntem cununati?
Cel mai ieftin cred ca este prin donatie , fiind rude de gr 1 , este scutita de o parte din taxele notariale.
In ce va priveste , nu cred ca exista vreo posibilitate de a beneficia in vreun fel decat doar daca ar interveni un contract de vanzare cumparare pe numele dvs, sau donatie .
Prin urmare inteleg ca cea mai putin costisitoare metoda este prin donatie? Ori de la tata catre fiu ori de la tata catre mine si fiu (prima varianta fiind ceva mai ieftina)? As vrea sa mai intreb ceva: pentru a putea face donatie este necesar sa fie facut cadastru pentru imobilul si terenul ce urmeaza a fi donat? Sau se poate face donatia doar in baza actului de proprietate?
Donatie
ContSters252627
va rog multsa ma ajutati cu un sfat.am mai scris aici pentru o lamurire la o donatie cu uzufruct viager.ma confrunt cu urmatoarea problema;impart aceeasi curte ... (vezi toată discuția)