avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA facturare online
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA facturare online

Buna ziua,
De curand mi-am infiintat PFA pe norma de venit pentru o colaborare cu o singura firma pentru care emit o singura factura o data pe luna. De la Admin Financiara mi-au spus ca daca facturez online am nevoie de specimen de semnatura autorizat de o firma care se ocupa cu asa ceva (ca si stampila) si ca nu am nevoie nici de facturier nici de chitantier. Insa in urma unor cautari in alte surse, am aflat ca este o diferenta intre factura online si factura electronica si doar pentru cea de-a doua este nevoie de specimen. Va rog, cine ma poate lamuri cum trebuie sa procedez, daca e suficient sa imi fac abonament pe un site precum factureaza.ro fara niciun fel de specimen de semnatura sau stampila, trecute pe factura doar numarul de inregistrare la ORC si datele PFA-ului.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bogdansbg , utilizator 16:08, 21 August 2013
Nu ai treaba omule.
Persoanele de la Admin Fin sunt, ca tot aparatul bugetar, deficitare si incompetente.

Ele au inteles ca vrei sa depui online declaratii sau alte chestii, pentru care trebuie evident certificat digital.

Poti folosi orice soft de facturare online, printezi, stampilezi, semnezi si dai factura, fara sa mai faci de mana.

Daca te pricepi poti sa-ti pui si stampila si semnatura pe document si sa printezi direct color. Sunt valabile si acceptate.

In prezent le poti trimite si online, nu mai e necesar sa le dai originalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie traducator Corina_c Corina_c Autorizatia mea de traducator a fost eliberata pe data de 25.11.2009, dar abia astazi 05.02.2010 am ajuns in posesia ei (s-a tot plimbat intre minister si ... (vezi toată discuția)
Detin din 2020 un pfa incadrat la norma de venit. alex_mihai1124 alex_mihai1124 Buna ziua! Detin din 2020 un PFA incadrat la norma de venit si intentionez curand sa il inchid insa pe el detin un autoturism (80.000 lei), un laptop (7.800 ... (vezi toată discuția)
Colaborare pfa Angie_31 Angie_31 Buna seara! Mentionez ca sunt PFA si sunt traducator autorizat pe o limba straina. Este in regula sa colaborez cu alti PFA traducatori autorizati pe alte limbi ... (vezi toată discuția)