avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fiul meu ma impiedica sa imi folosesc apartamentul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fiul meu ma impiedica sa imi folosesc apartamentul

Buna ziua

Fiul meu student, major, a inlocuit butucul de la usa de intrare in locuinta mea proprietate personala si a schimbat broastele de la dormitoarele din apartamentul meu impreuna cu sora lui astfel ca eu nu mai pot folosi apartamentul si nu ma pot apara pt ca nu vad.

Ce ma sfatuiti?
Nu conteaza motivul, nu aveau dreptul sa faca asa ceva.
Daca nu vedeti, cum ati aflat ca s-au schimbat yalele usilor?! Apoi, nu ati mentionat daca fiul dvs. are si el un drept de proprietate indiviza asupra imobilului respective, ca urmare a mostenirii dupa mama sa....In fine, fata de enuntul problemei expusa de dvs, consider ca puteti face o plangere pentru tulburare de posesie, iar daca sunteti unic proprietar, atunci puteti sa il evacuati pur sis implu, sau in ipoteza in care si acesta are un drept de proprietate atunci puteti cere evacuarea acestuia pe cale de ordonanta presedintiala pana la solutionarea cererii de partaj pe care trebuie sa o introduceti o data cu cererea de ordonanta mentionata...
din cate stiu relatarea unei plangeri se face folosind DESCRIEREA CAT MAI PRECISA SI CLARA A FAPTELOR CARE, IN OPINIA PETITIONARULUI, CONSTITUIE INFRACTIUNE , CU PRECIZAREA DATEI SAVARSIRII FAPTELOR SAU A CONSTATARII URMARILOR FAPTELOR ORI A ORICAROR IMPREJURARI LEGATE DE CAUZA; DACA SUNT CUNOSCUTE, TREBUIE MENTIONATE NUMELE SI ADRESA FAPTUITORULUI; DESCRIEREA TREBUIE FACUTA IN MOD CAT MAI OBIECTIV SI CAT MAI DETASAT DE EMOTIILE, TRAIRILE, SENTIMENTELE, PARERILE SAU APRECIERILE CELUI CARE RELATEAZA deci am considerat ca povestea vietii mele ar fi depasit limitele unei simple postari pe avocat.net si in plus am respect pt timpul celor care citesc

copiii mei sunt instigati de mama lor, fosta mea sotie, care a divortat de mine dupa 21 ani(ca sa se recasatoreasca dupa numai cateva luni cu un barbat cu functie si bani) ca sa pretinda 1/2 din apartamentul donat mie de parintii mei acum 21 ani; momentan, partajul nu este inceput(actul de donatie are un viciu) si pana la lamurirea situatiei instiga copiii sa mi ceara sa le donez apartamentul ca sa nu ma mosteneasca actuala sotie (doar de o luna sotie) de aceea consider ca motivul este pura razbunare pt ca m am recasatorit. Nu am amenintat niciodata ca dezmostenesc. Orice ar face sunt copiii mei chiar daca e dureros sa ai astfel de copii...

va multumesc pentru atentie
Nu sunt mincinos. Desi nu vad, venind acasa si incercand sa descui usa de la intrarea in apartament cu cheia mea am simtit ca nu se potriveste cheia, am insistat, dar fara succes, usa nu se deschidea. In final, dupa ce m am zbatut asa neintelegand ce se intampla, fiul meu care se afla in apartament a descuiat usa. Dar... camerele din apartament le tine incuiate dupa ce le a schimbat incuietorile ca sa nu pot locui cu sotia mea pe care nici pana acum nu am putut s o trec pragul :(

...mama copiilor mei, fosta mea sotie, e vie, nu au pe cine mosteni copiii, nu au niciun drept de proprietate, au doar dreptul celui care poate uza de forta impotriva celui care are handicap vizual

va multumesc pentru bunavointa de a mi fi raspuns
O zi buna va doresc tuturor!
Nu trebuie sa va suparati....eu nu am facut constatarea referitoare la yalele schimbate cu rautate, ci pur si simplu....Apoi, cu privire la speta consider ca v-am raspuns corect, dupa informatiile puse la dispozitie, insa este greu de interpretat situatia de fapt si de drept fara sa cunosti actele...Acum spuneti ca exista si un viciu cu contractual de donatie....deja se complica situatia insa, oare nu va convine sa se anuleze contractul de donatie? Cine il mosteneste pe donator? Caci , in aceasta ipoteza, nici sotia si in mod cert nici copiii dvs nu mai au ce solicita! Consultati un avocet cu toate actele pe care le aveti si atunci acesta va da Solutia si stabili strategia corecta de urmat pe viitor...Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie sau nu? mass mass Buna ziua, in august 2017 am parasit apartamentul bun comun in urma unei infidelitati a fostei sotii. In luna martie 2018 s-a pronuntat hot definitiva (prin ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de a nota in cartea funciara ca locuinta familiala a unui apartament care este proprietatea unui tert Costi2014 Costi2014 Buna ziua domnule Profesor, Va rog sa-mi dati un sfat: De 8 ani saunt casatorita si locuiesc cu sotul meu intrun apartament proprietate a socrilor.In timp am ... (vezi toată discuția)
Dreptul la coproprietate milenescu milenescu Stimati Domni/Doamne, Imi poate spune si mie cineva cum se numeste situatia cand unul din coproprietarii unui apartament (unul din soti) schimba yala ... (vezi toată discuția)