Pe data 16 iulie 2013 am fost implicata intr-un accident rutier pe DN1 in fata la Bricostore,soferul vinovat sustine ca a evitat un alt participant la trafic care iesea din parcarea complexului si a intrat in mine, eu fiind pagubita. Cel evitat nu a oprit si-a continuat traseul, nefiind lovit de vinovat.
Am hotarat sa aplicam intelegerea amiabila, am completat contractul de amiabilitate acolo vinovatul in schita l-a desenat si pe cel care nu a oprit. De la vinovat am primit copie asigurarea RCA, copie CI, copie carnet conducere si copie talon masina. Acesta avea asigurarea la [EDITAT], am mers sa deschid dosasrul pentru reparatie, Am facut devizul reparatiei intr-un service autorizat, unde am stat cu masina 2 saptamani si am asteptat raspunsul de la [EDITAT], iar raspunsul este \" Dosarul Dv. a fost respins deoarece sunt 3 autovehicole implicate in accident si pentru ca masina este inscrisa pe Bulgaria\". Masina este un Ford Mondeo din 1993, inscris pe Bulgaria. CE MA SFATUITI SA FAC IN ACEST CAZ?
Problema e mai complicata, intrucat va trebui sa lamuriti gradul de culpa al fiecarui conducator auto implicat in accident. Functie de rezultat, se lamureste si cine trebuie sa plateasca despagubirile. Daca e vinovat cel neidentificat ( primul sofer care nu a oprit), atunci va trebui sa va adresati Asociatiei Fondului de Protectie al Victimelor Strazii, daca sunt vinovati amindoi, atunci se plateste atat de Groupama cat si de Fond, fie 50/50 fie potrivit gradului de culpa stabilit in sarcina fiecaruia.
Pentru a va putea adresa instantei si a va judeca cu toti trei ( cond. auto asigurat la Groupama, Fond si Groupama), e bine sa indepliniti procedura medierii cu toti. In instanta, cereti inafara acordarii despagubirilor si stabilirea vinovatiei in producerea accidentului.
Rca expirat
Ghiulya
Buna ziua
Am avut un accident cu masina saptamana trecuta, m-am tamponat cu o alta,fara sa rezulte victime ci doar ne-am avariat masinile amandoi.
Am fost de ... (vezi toată discuția)