avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere in penal pentru fals si uz de fals
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere in penal pentru fals si uz de fals

revin dupa un timp intrebind despre aceasta mediere este posibila pe ,,caz penal,, mai exact fals si uz de fals in inscrisuri
Cel mai recent răspuns: comerciantu , utilizator 17:12, 12 Ianuarie 2014
medierea este posibila in cauzele penale pentru care este posibila retragerea plangerii de catre partea vatamata
Medierea este posibila in cazul expus de dvs. dar numai pentru latura civila a procesului penal. Adica despagubiri pentru prejudiciul creat prin infractiunile de fals si uz de fals. Chiar daca veti avea un acord asupra despagubirilor si acestea va sunt acordate, pentru infractiunea de fals nu este prevazut ca impacarea partilor inlatura raspunderea penala, ba mai mult chiar si tentativa se pedepseste. Totusi instanta va avea in vedere la individualizarea pedepsei, ca latura civila a fost solutionata.
deci dupa intelegerea mea persoana care a facut falsul nu scapa de raspunderea penala ,dar daca imi retrag plingerea impotriva ei?,nu as vrea sa supar pe cineva din nou la mine e complicat dar pina la urma pierderile financiare din 2011 pina in prezent sint imense pt mine ,eu nul vreau neaparat privat de libertate numai ca din cauza falsului ancheta este inca in desfasurare ,prin falsul creeat a DERUTAT O GRAMADA DE INSTITUTII si in final pe mine nu prea ma incalzeste cu nimic cal priveaza de libertate sau ia o amenda.Probabil trebuie mers la avocata din nou sa vad ce este mai bine.Si acuma nici nu stiu cu cine sa mai mediez ca sint implicati cam multi,unul mia pus viata in pericol si am ramas invalid firmele nau respectat art din legea ssm altul a falsificat iar eu am vreo trei dosare iar justitia e derutata probabil ca nu stie care este ordinea de solutionare .Probabil ca tot eu pot ajuta da nu stiu de unde so incep ca mam saturat de toate si in special de formalitati si birocratie ,zic astea pt ca toate au un fapt comun si se leaga intre ele ,de unde vor incepe solutionarea habar nam da pe mine nu ma intreaba nimeni de sanatate ,falsificatorul are o pensie lunara cit zece de ale mele plus ca mai desfasoara si activitate ca sef transporturi
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
comerciantu, utilizator
medierea pt nerespectarea clauzelor contractuale de catre o banca ,un asigurator al unui credit se poate declansa inainte sau dupa ce a fost depusa sesizarea la tribunal?
comerciantu a scris:

medierea pt nerespectarea clauzelor contractuale de catre o banca ,un asigurator al unui credit se poate declansa inainte sau dupa ce a fost depusa sesizarea la tribunal?

Se poate și anterior sesizării instanței, este chiar recoamndat.

Alte discuții în legătură

Informarea cu privire la avantajele medierii in penal Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I este obligatorie participarea la sedinta de informare in plangerile penale depuse de la 01.02.2014 ? (vezi toată discuția)
Impacarea in fata unui mediator in cazuri penale alexia28 alexia28 impacarea in fata unui mediator inlatura raspunderea penala? (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa pentru talharie la prima abatere ??? urgent !! MJJ MJJ Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema : O cunostinta de a mea a smuls un lantisor de aur de la gatul unei doamne. Dupa ... (vezi toată discuția)