avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... \\"Ce mai pot face dacã am exercitat recursul în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

"Ce mai pot face dacã am exercitat recursul în termenul menþionat eronat în hotãrâre?" nr. 2

in baza carei legi se poate judeca un proces in care este vorba despre angajarea raspunderii patrimoniala a unui salariat ?

Un asemenea proces face parte din categoria litigiilor de munca ?

Ce lege si ce termen legal este pt. promovarea unei astfel de actiuni ?
Dar pt. recurs ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:22, 3 August 2013
Nu exista practica pe casarea hot cu retrimitere spre rejudecare in situatia in care s-a indicat gresit termenul de exercitare a caii de atac. Ar fi penibil sa sustinem ca s-a creat o practica pe repetabilitatea acestei greseli. .
Mentionarea gresita a termenului de exercutare a caii de atac (indiferent care este acesta), pe vechiul cod ar putea fi considerata o eroare materiala ce putea fi indreptata prin uzitarea reglementarilor speciale privind indreptarea, lamurirea si completarea hot.
In actualul cod de procedura,situatia este transata, si solutia oferita de legiuitor nu este casare cu trimitere spre rejudecare.A se vedea in acest sens disp. art 457 Legalitatea caii de atac.
Daca s-ar fi creat practica pe aspectul ridicat, asa cum s-a sustinut, noul cod d e procedura civila ar fi statuat aceasta practica a casarii cu trimitere spre rejudecare in cazul mentionarii gresite a caii de atac.Dar solutia oferita de legiuitor este cu totul alta.
Si atunci, noi justitiabilii ce vina avem ?
Daca instanta de fond si curtea de apel au gresit, iar Curtea de apel nu a casat hotararea, ci a respins recursul ca tardiv, ....
In contabilitate, prin rectificative se corecteaza orice greseala, insa in justitie se lasa sa treaca greselile fara a fi corectate, iar justitiabilii pierd procese.
Daca un judecator nu cunoaste legea, ....
Noi dupa cine sa ne ghidam ? ...
Ca bani de avocati nu avem, iar de aparat singuri trebuie sa corectam judecatorii ...
Si atunci, totul ramane gresit, fara nic o alta sansa ....?....
Exista practica judiciara.in sensul mentionat de mine : Curtea de Apel Suceava – Secţia comercială, de contencios administrativ şi fiscal, prin decizia nr.1585 din 23 septembrie 2010.

Practica judiciara nu are valoare de sursa efectiva a dreptului, ci doar de sursa interpretativa,iar judectorul se expirma doar in mod particular asupra cauzei,fara dispozitii sau reglementari cucaracter de reglementare.
Nu era discutia daca este sau nu izvor de drept. ati facut o afirmatie ca nu exista practica judiciara si v-am spus ca exista atata tot.

Alte discuții în legătură

Recurs ? sau apel ? oanaportar oanaportar Buna seara ! Este vorba despre un litigiu prin care s-a cerut angajarea raspunderii civile delictuale a fostului contabil sef. Institutia a pierdut ... (vezi toată discuția)
Ce mai pot face dacã am exercitat recursul în termenul menþionat eronat în hotãrâre? oanaportar oanaportar in hotare se mentiona 15 zile pt. promovare recurs, de la comunicarea hotararii. Recursul a fost depus in interiorul celor 15 zile. Dar, daca in litigii de ... (vezi toată discuția)
Cai de atac adinutza.2008 adinutza.2008 Am un dosar pe rol - litigii de munca - drepturi banest in care eu sunt reclamantul. Pana acum am castigat de doua ori in instanta insa cealalta parte a facut ... (vezi toată discuția)