avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sustragere instaurare sechestru asupra bunurilor ...
Discuție deschisă în Executare silită

Sustragere instaurare sechestru asupra bunurilor mobile/imobile

Buna ziua!

Am primit o somatie de plata din partea executorului judecatoresc (pe care evident ca nu am cum sa o onorez, altfel nu mai postam acest mesaj) pentru un credit pe card pe care, din pacate, nu am mai avut cum sa-l restitui.

Nu sint pe deplin lamurit (logica mea s-ar putea sa fie cu totul alta fata de cea a executorului) cum se va derula in continuare procesul.

Creditul a fost garantat doar cu veniturile salariale. Daca se instituie proprire pe salariu (1/3 din venit) creditorul isi recupereaza suma dataorata in 10 luni.

Intrebarea mea este: chiar in atari conditii, in care prejudiciul se recupereaza relativ repede din veniturile salariale, ma pot trezi cu cel executor la usa sa-mi puna sechestru pe bunurile mobile / imobile de la adresa la care locuiesc?

Acum vine partea interesanta.

Eu nu detin bunuri imobile.

Am fost preluat in spatiu de catre o ruda care are 2 apartamente. Apartamentul si toate bunurile de la adresa respectiva apartin rudei in cauza.

In acest caz, daca ma trezesc la usa cu executorul si organul de politie din dotare, au acestia dreptul sa puna sechestru pe respectivul apartament si pe bunurile aflate in el?

Eu asi tinde sa cred ca nu prea au acest drept dar, mai stii, pot fi o gramada de subterfugii legislative care sa contravina total a ceea ce cred eu.

Va multumesc pentru timpul acordat
O zi cit mai buna
Cel mai recent răspuns: dan_dima , utilizator 12:09, 2 August 2013
Daca nu sunteti prorpietar al imobilului in care locuiti nu vor sechestra bunuri mobile aflate in imobil. Ar trebui sa aiba dovada ca sunteti proprietar, inainte de a le sechestra.
Aproape sigur vor pune doar poprire.
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
ContSters214341, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorul are dreptul sa vina acasa? omc762 omc762 Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: Executorul are dreptul sa vina acasa sau la sediul firmei mele in conditiile in care nu detin nici un bun material sau ... (vezi toată discuția)
Sechestru ioanaiux ioanaiux Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate daca am incheiat acum 4 ani un contract de imprumut personal, si am intarziat la plata ratelor deoarece am ramas in ... (vezi toată discuția)
Procedura executare silita - titlu executoriu popescu_escu popescu_escu In urma unei sentinte definitive, impreuna cu o alta persoana avem de achitat catre o societate comerciala suma de 35.000 de lei fiecare. Acum 3 zile am ... (vezi toată discuția)