avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Factura emisa si neinregistrata de catre client
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Factura emisa si neinregistrata de catre client

Buna ziua.

As dori sa ma ajutati intr-o problema. S-a creat o incurcatura si nu am trimis la timp clientului o factura de pe trimestrul trecut (apr-iun)pt care noi am platit deja impozit, factura pe care clientul o vrea acum refacuta cu luna lui iulie. Ce fac in acest caz daca eu am platit impozitul pe ea?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: madina71 , utilizator 13:25, 7 August 2013
Buna ziua,

In opinia mea, cea mai buna solutie in acest caz ar fi stornarea facturii respective si transmiterea ei impreuna cu factura initiala clientului pentru a le inregistra, urmata de emiterea noi facturi potrivit solicitarii acestuia.

Clientul nu va trebui decat sa intocmeasca si sa depuna o noua declaratie 394 pentru luna in care nu a inregistrat factura. Este foarte important sa-l convingeti sa inregistrezxe toate cele trei facturi.

In acest caz, impozitul pe care l-ati platit ramane bun platit, dvs. neavand nici o obligatie de rectificare a situatiilor raportate pentru perioada trecuta.

Numai bine

Va multumesc tare mult pentru raspuns! Voi proceda cum mi-ati sugerat.
Multa sanatate!
Buna ziua!
In cazul in care am emis o factura catre un client in luna iunie, dar din greseala nu am inregistrat-o in luna respectiva, cum as putea sa rezolv aceasta problema?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiar cu tva anulata, declaratii deja depuse(pfa platitor de tva) Lyvyoo Lyvyoo Sunt PFA cu TVA trimestrial, norma de venit, domeniul serviciilor Am descoperit abia azi, dupa depunerea declaratiilor 300 / 394 / 392 si plata TVA-ului ... (vezi toată discuția)
Factura de avans cristinabojescul cristinabojescul Buna ziua. In luna noiembrie 2015 am intocmit o factura de avans catre un partener pe care am declarat-o in decl.394 si decl.300 la noiembrie )firma este cu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare vanzare cu bon fiscal dupa 6 luni? paul1851 paul1851 Buna ziua. Am urmatoarea problema. Am descoperit ca in luna iunie 2012 patronul a vandut intr-o zi bunuri prin casa de marcat in valoare de 5500 ron. Nu mi-a ... (vezi toată discuția)