avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura de avans
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura de avans

Buna ziua.
In luna noiembrie 2015 am intocmit o factura de avans catre un partener pe care am declarat-o in decl.394 si decl.300 la noiembrie )firma este cu TVA lunar.
In ianuarie 2016 partenerul ne aduce factura inapoi (originalul)spunand ca a studiat oferta facuta de noi si preturile sunt prea mari.In contabilitatea partenerului factura nu a fost inregistrata.Va rog sa-mi spuneti cum procedez cu cele doua declaratii 300 si 394 pentru luna noiembrie.Depun rectificativa la decl.394 si la decontul de tva trec la regularizari diferenta in decembie 2015?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: rozache , utilizator 17:43, 19 Ianuarie 2016
Nu am inchis luna decembrie2015 si o parere este binevenita.
Multumesc
PAREREA MEA:
Faci factura de stornare a avansului in decembrie 2015 (daca mai poti) sau in ianuarie 2016 (cu TVA 24%, ca in factura initiala). Cere o semnatura de primire a facturii de stornare.
Declaratiile nu le refaci, in niciun caz! Tu ti-ai indeplinit obligatiile legale. Clientul trebuia sa inregistreze factura cronologic, la data emiterii. Daca nu a declarat-o atunci este fix problema lui. Factura de stornare o declari la luna emiterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare eronata a unei facturi ANCAMARINETE ANCAMARINETE buna ziua, cum pot proceda in cazul in care am inregistrat o fact din luna noiemb in luna oct?cat este de grav? (vezi toată discuția)
Factura sosita cu intarziere Ana Maria Rus Ana Maria Rus Buna ziua, Am primit in luna martie 2018, de la un colaborator, o factura emisa in luna ianuarie 2018. Pot sa o inregistrez in contabilitate in luna martie? ... (vezi toată discuția)
Rectificativa la decont 300 ionela11 ionela11 Buna ziua, Am constatat ca s-au omis niste sume in decontul de tva pe luna octombrie. Declaratia 394 este corecta. Ar trebuii sa depun un decont de TVA ... (vezi toată discuția)