avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare teren extravilan

Buna ziua,
sunt in mijlocul unui proces care are ca scop obtinerea unei hotarari care sa tina loc de act autentic.Precizez ca sunt partea parata si ca detin titlu de proprietate pe numele a doi frati. Unul dintre frati,intre timp decedat, a incheiat o chitanta de mana cu reclamantul, prin care ii vinde partea lui, adica jumatate din suprafata. Acum, reclamantul a deschis proces impotriva celuilat frate supravietuitor, pentru a obtine act autentic in baza acelei chitante.
Intrebarile mele sunt urmataorele:
- are reclamantul sanse de castig?
- daca fac intabularea la acest teren,ma ajuta cu ceva in acest proces?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 23:40, 2 August 2013
da deveniti proprietar tabular pe partea dvs de teren iar reclamantul nu poate cere hotarare care sa tina loc de act autentic decat pe partea de teren care a apartinut vanzatorului nu si pe partea celuilalt frate.Veti fi proprietari in indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare care sa tina loc de act autentic leusan leusan Tatal meu impreuna cu fratii sai au mostenit o proprietate in cote parti de 3/20 fiecare in indiviziune.Oe certificarul de mostenitor este trecut separat ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters222775 ContSters222775 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarele aspecte: 1. Am eu calitate procesuala activa/pasiva si pot fi dat in judecata pe uzucapiune ... (vezi toată discuția)
Mai am sansa sa devin proprietar? bitca bitca in anul1992 am cumparat un teren de la un batran dar nu am facut acte prin notariat.am facut un act de mana cu trei martori pe baza caruia mi s-a eliberat ... (vezi toată discuția)