Buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea problema:
am achizitionat un autoturism inmatriculat in Romania, pentru care vechiul proprietar a platit taxa de mediu. Vechiul proprietar mi-a dat o adeverinta de la Finante prin care se atesta ca el nu a recuperat taxa auto pentru autoturismul respectiv. Acum, cand vreau sa o inmatriculez mi se cere aceasi adeverinta de la Finante, dar pe NUMELE, ceea ce mi se pare o prostie. Termen eliberare 15 zile. Problema este ca eu peste 3 saptamani intentionez sa ies cu masina din tara(Bulgaria) si nu mai am timp sa inmatriculez masina(2 saptamani eliberare adeverinta Finante+2 saptamani pana imi soseste de la Bucuresti noul certificat de inmatriculare al masinii. Va rog sa imi dat un extras de lege, in care sa fie stipulat ca acel certificat de la Finante trebuie sa fie eliberat pe numele meu.
Va multumesc
incearca sa treci mai repede de acele 15 zile, de obicei in 7-10 zile e gata, atat ca nu se oboseste nimeni sa te anunte, chiar daca nr. de tel il cer. Si certificatul nou ajunge mai repede de 2 saptamani... desi si asta se mai poate impotmoli la posta...
Mergi cu o ciocolata si o floare la donsoara de la ANAF. Obtii mai repede actul
Certif de inmatric il ai de cand iti dau numerele negre, anume o dovada. Poti circula cu aceea.
Certificare rar
Remus47
La finalizarea contractului de leasing , pentru inmatricularea autoturismului pe numele noului proprietar ( vechiul utilizator) trebuie mers la RAR pentru ... (vezi toată discuția)