avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incalcare ordin judecatoresc de aducere minor in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incalcare ordin judecatoresc de aducere minor in Romania

Buna ziua!
Am nevoie de sfatul dvs intr un caz destul de complicat, si anume: in cadrul unui proces de divort cu minori, finalizat - sentinta a ramas definitiva si irevocabila -, parata a declarat urmatoarele "Dle judecator am ajuns pe o cale amiabila ca la sfarsitul fiecarei luni, ultimul week-end, sa ii dau copilul sa il vada in Spania, iar la data de 1 august 2013, pe cheltuiala mea, ii aduc copilul in vacanta, in Romania si il las pe perioada 1 august 2013 - 31 august 2013, la domiciliul lui (al tatalui), dar vreau sa am relatii telefonice cu tatal copilului."
Nu s-a stabilit nici un detaliu cu privire la custodie...
Problema este ca parata nu s-a prezentat cu minorul in Romania la data specificata in declaratie!!! Deci, a incalcat un ordin judecatoresc!!! Ce demersuri ma sfatuiti sa fac mai departe???
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: PISALTU , utilizator 12:35, 25 Martie 2014
Nu conteaza ce a declarat parata in fata judecatorului, conteaza ceea ce a dispus judecatorul printr-o hotarare ramasa definitiva.

Deci : Ce a dispus instanta cu privire la programul de vizita?
Instanta a decis ca programul de vizita al minorului sa fie cel specificat mai sus; insa nu a fost respectat absolut deloc, incalcandu se astfel un ordin judecatoresc....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului ancasandu06 ancasandu06 judecatoria sect 1 bucuresti in numele legii dispune: INCREDINTAREA MINORULUI.......NASCUT LA DATA DE.....SPRE CRESTERE SI EDUCARE RECLAMANTEI; OBLIGA PARATUL ... (vezi toată discuția)
Executare silita-cand se poate face laau laau Executarea silita in cazul programului de vizitare minor se poate face si in alte sfarsituri de saptamana decat cele specificate in hotararea judecatoareasca, ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor mirka mirka Buna seara, in urma divortului tribunalul a incredintat minorul tatalui prin hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit si un program de vizitare tot ... (vezi toată discuția)