o plangere depusa de X (victima) la politie ,poate merge mai departe fara ca y (faptuitorul) sau x sa mai fie sunati de sectia de politie la care a fost depusa plangerea pt a-i informa ......?!
In mod normal nu.Politia,verifica competenta si dispune in functie de aceasta.In toate situatiile comunica ,de regula in scris,partilor interesate,solutia.
De regula merge asa mai departe. Doar daca se doreste in mod expres sa se afle noutati in cauza trebuie mers la politie si intrebat, altfel politia nu va trimite nicio informare.
sunt 2 pareri diferite....Deci noi am vrut sa mergem sa retragem plangerea acum mai bine de 1 saptamana dar politistul ne-a spus sa asteptam ca ne va suna el cand se poate ....acum a trecut atata timp si nici un semn (cel putin pt mine).Ar trebui sa mai trec pe la politie sa intreb despre caz sau ar trebui sa mai astept sa fiu sunat pt a nu-i starnii mania deoarece nu am asteptat dupa cum mi-a spus?
Depinde despre ce fapt este vorba. Daca actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Daca actiunea penala se poate pune in miscare din oficiu, atunci impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala.
este vorba despre lovire; persoana a primit 4-5 zile de ingrijiri medicale...eu nu am antecedente! In cazul asta despre ce este vb ? Ar trebui sa merg iar la politie sa intreb ?