avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul in caz de contributii inegale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul in caz de contributii inegale

Buna ziua, va rog ajutati-ma cu o solutie la urmatoarea problema: doresc sa divortez si sa fac partajul. Am un apartament impreuna cu sotul meu, pe contractul de vanzare cumparare este trecut el ca si proprietar, dar sunt si eu trecuta ca fiind sotia lui, prin urmare suntem denumiti ambii "cumparatori" in textul contractului. Intrebarea ar fi cum se face partajul in cazul in care el a investit mai mult in apartament, banii fiind proveniti din munca la negru in strainatate? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:34, 3 August 2013
Cotele prezumate sunt de 50% pentru fiecare parte.
Ca sa poata solicita o cota majoritara, sotul ar fi trebuit sa aiba o suma de bani dinaintea casatoriei sau sa fi vandut vreun bun propriu si acei bani sa ii investeasca in imobilul cumparat in timpul casatoriei.

Depinde de modul in care se va judeca sotul si daca isi va angaja sau nu avocat.
Daca sotul nu isi va angaja avocat foarte probabil ca nu va putea obtine o cota mai mare de 50%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc sa stiu daca in urma partajului, eu si copilul ... Oprea M Oprea M Buna ziua, Doresc sa stiu daca in urma partajului, eu si copilul avem drept la o parte din apartamen?Las si detaliile mai jos: concubinaj intre anii 2001-2009, ... (vezi toată discuția)
Se poate câștiga în instanta cu un asemenea caz? mitachealina mitachealina Bună ziua stimați colegi și colaboratori. Va rog ajutati-ma sa salvam un suflet minunat dintr-o situație disperata și critica de ani de zile. După ani ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil  elena Dragomir elena Dragomir Am primit bani de la mama din vanzarea unui imobil si am cumparat un alt apartament. Eram casatorita. Acum doresc sa il vand dar trebuie sa fac partajul. ... (vezi toată discuția)