avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... un pic de ajutor drept penal.......
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

un pic de ajutor drept penal.......

VERISOARA MEA A PLECAT DE ACASA IMPREUNA CU IUBITUL EI .....A FUGIT DE LA PARINTI EI .....S-A INTORS DE BUNAVOIE....CAND SA INTORS A FOST CHEMATA LA SECTIE ....SI I SA SPUS CA OR S-O BAGE LA SCOALA DE REEDUCARE.....A SCAPAT .... NU AU BAGAT-O.....INTREBAREA MEA AR FI ....DACA AR MAI PLECA O DATA SI PARINTI EI ... AR DA-O DISPARUTA .....AR BAGA-O LA SCOALA DE REEDUCARE AVAND IN VEDERE CA ARE 17 ANI SI 5 LUNI???MULTUMESC MULT, ASTEPT RASPUNSURI
Poate pleca de cate ori vrea. Dar parintii sunt obligati sa o primeasca inapoi? Ei ce masuri pot lua?
Dupa parerea mea parintii au obligatia de a primi minora acasa.
Altfel, incepem sa ne dandim daca nu cumva comit ei vreo infractiune.

avocat Claudiu Lascoschi
Sfaturile pe care le asteptati mai mult tin de psihologie decat de drept.
au obligatia, dar ei cum pot actiona?

nu m-a lamurit psihologul.

de fapt fata respectiva vine in casa cu iubitul in lipsa parintilor, mananca, se spala, se schimba si pleaca. Faptul ca stau in casa cat parintii sunt la serviciu nu constituie infractiune?

mai departe : el este un boschetar, care nu are job si prefera sa traiasca din frigiderul ei. nu are mutatie , nu este flotant, nu are job, pentru acesti indivizi nu poate actiona politia ? cine poate actiona?

:offtopic: Interventie moderator: aveti la indemana butonul editeaza.
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
Eu ma gandeam la prevederile Art. 305 alin 1 din Codul penal, conform carora, savarsirea de catre persoana care are obligatia legala de intretinere, fata de cel indreptatit la intretinere, a uneia dintre urmatoarele fapte:
a) parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, expunandu-l la suferinte fizice sau morale;

La o prima vedere par incidente aceste prevederi ale codului penal.In cazul care veti merge la politie pt a face plangere penala, oranele de politie vor incerca sa medieze conflictul.Deci, in caz extrem puteti apela la aceste organe ale statului.
Sigur ca si din punct de vedere psihologic exista probleme.

Aveti dreptul de a intra in casa daca aveti domiciliul acolo.Aveti dreptul de a locui acolo.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
Pot pleca de acasa la 17 ani? Georgiana Elena Georgiana Elena Buna ziua! Pot sa plec de acasa daca am 17 ani si 4 luni? Vreau sa ma mut impreuna cu prietenul meu , el are 18 ani , a terminat liceul si are un loc stabil de ... (vezi toată discuția)
Probleme mari iris9 iris9 Buna ziua. Va prezint un caz foarte grav si cam fara rezolvare. Sora mamei mele are un fiu de 19 ani care are mari probleme de comportament. Acest tanar care ... (vezi toată discuția)