avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Act de identitate - domiciliul pe imobil mostenit
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Act de identitate - domiciliul pe imobil mostenit

Casa este pe numele bunicilor.Nepotul locuieste impreuna cu parintii si cu bunicii la aceiasi adresa.
Bunicul a decedat, bunica traieste,Parintele (mama) descendent a acceptat mostenirea in termenul legal, dar nu au dezbatut decat partial mostenirea.( numai pe teren agricol nu si pe casa).Bunica A RENUNTAT LA PARTEA SA DE MOSTENIRE SI ASTEFEL A REVENIT FIICEI ADICA MAMEI NEPOTULUI.

Unuldintre nepoti trebuie sa preschimbe buletinul ,iar bunica de 91 de ani nu mai se poate deplasa la Serv de evidenta persoane.

Poate mama ca acceptanta a mostenirii SI MOSTENITOR UNIC AL bunicului sa ia in spatiu pe fiul sau( nepotul)?

Daca decedeaza si bunica si mama accepta mostenirea in termen legal poate numai cu acea declaratie sa ia in spatiu de asemenea?>
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2013
leusan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:31, 4 August 2013
Fara prezenta bunicii ar fi 3 variante:
- declaratie de consimtamant in fara notarului (costa atat declaratia cat si deplasarea notarului, dar e varianta fara batai de cap)
- deplasarea unul lucrator de la Evidenta la domiciliu pentru a lua consimtamantul bunicii (depinde si de cati oameni au nu doar de bunavointa)
- daca mama e trecuta si ea in Registrul agricol, o adeverinta in acest sens de la primarie (putin probabila insa posibila)

La a doua intrebare (cum sa procedati in cazul decesului bunicii) se poate rezolva si fara sa dezbateti succesiunea, cu Anexa 14:
[ link extern ]
Declaratia o completeaza unul dintre parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine va mosteni apartamentul? RicaRamurica RicaRamurica . Ei au avut un apartament. Ei au avut doua fiice care traiesc: una e mama mea si alta matusa mea. Matusa mea are un fiu .. Matusa mea si mama mea vor sa imi ... (vezi toată discuția)
Donatie imobil helena76 helena76 Bunicii vor sa doneze unui nepot imobilul,in posesia caruia sa intre dupa moartea lor.Notarul a solicitat bunicilor copie dupa certificatul de nastere si carte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta ... myinfo myinfo Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta cu care am avut o fiica. Cum locuiesc in strainatate, toate demersurile le-am facut la ... (vezi toată discuția)