avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie non-profit, explicatie constituire patrimoniu
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie non-profit, explicatie constituire patrimoniu

Buna dimineata,
La o asociatie non profit in actul constitutiv al acesteia este mentionat ca Patrimoniul initial al Asociatiei este constituit prin aportul în numerar al membrilor fondatori,dar fara sa se mentioneze cu cat a participat fiecare membru.La banca unde am contul mi se cere o hatarare a adunarii membrilor prin care se mentioneaza cu cat a participat fiecare membru.Ideea e ca patrimoniul initial a fost adus de presedinte .Pot declara ca presedintele a participat cu 100% sau aportul membrilor trebuie sa fie in parti egale?
Multumesc!
Este posibil sa aveti probleme cand ajungeti in fata judecatorului pt inregistrarea asociatiei,mai bine modificati actul constitutiv si treceti pt fiecare membru fondator un aport in numerar la patrimoniu putand sa treceti pt presedinte o contributie mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere capital social asociatii si fundatii legally brunette legally brunette Buna ziua ! Depunerea capitalului social pentru infiintarea unei asociatii trebuierealizata de catre fiecare asociat in parte sau este ok ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare membru fondator / presedinte puuv puuv Buna ziua, La infiintare am facut urmatoarele: acord de asociere intre cei 3 membri fondatori depus fiecare in banca aportul initial gasit un ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu initial asociatie bogdan1601 bogdan1601 Buna ziua, Inteleg ca pentru infiintarea unei asociatii patrimoniul initial ar fi in valoare de minim un salariu brut minim pe economie ... adica 1050 ron in ... (vezi toată discuția)