avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare-cumparare

buna
am un ap restituit prin l10 si intabulat,am facut un contr de vinz.,cump de mina in 2012 si am primit avans de 10000e ,restul se va achita la eliberarea ap,in termen de 5 ani conf legii .dar nu am stiut ca mai sint chiriasi>tata titular de contract bolnav, mama moarta, fica , in 2013 iulie am facut la fisc contract de inchiriere si fata a spus ca vrea sa cumpere apart, nu stiu cum sa fac,,pot sa anulez primul contr?multumesc
Cel mai recent răspuns: gratianmucea , utilizator 16:34, 4 August 2013
Proprietarul este obligat faţă de chiriaş: Legea locuinţei nr.114/1996


să acorde chiriaşului un drept de preempţiune la cumpărarea imobilului, în cazul în care proprietarul se hotărăşte să îl înstrăineze pe durata contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de preemptiune - cladiri Dragut Dragut in privinta cumpararii constructiilor mai exista dreptul de preemptiune? ([i]al chiriasilor conform unui alt post al aceluias user[/i]) (vezi toată discuția)
Dreptul de preemtiune ancutzu ancutzu Am nevoie de lamuriri in urmatoarea problema: am un teren de vanzare, teren intravilan, nu am inca cumparator, in cazul in care se va ivi cumparatorul eu ca ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren extravilan divka divka doresc sa cumpar un teren extravilan intr-o comuna,m-am inteles cu proprietarul,si as dori sa stiu ce pasi legali sunt de urmat.Am auzit de ceva drept de ... (vezi toată discuția)