buna ziua.lucrez la o firma de livrari si am comis urmatoarea fapta.am emis niste facturi pe o anumita firma,doar ca marfa respectiva nu a intrat in acea firma.mai exact eu o vandusem si am sustras banii. firma la care lucrez urma sa scoata banii de la acea firma nestiind ca eu nu am intrat niciodata in firma respectiva.dupa un timp s-a aflat asta si am fost nevoit sa recunosc ca am emis facturi pe firma respectiva si ca marfa o vandusem eu. acum sunt fortat sa restitui suma de 10.000 lei noi intr-un timp prea scurt.neavand acei bani,sunt amenintat ca voi fi dat in judecata.ce risc si ce rezolvare as avea?in cat timp mi se va sterge de pe cazier faptul ca mi se va deschide dosar penal?
nimeni nu poate sti ce este in mintea unui judecator, insa sunt mai multi factori in functie de care va lua decizia.
faptul ca va recunoasteti fapta este un aspect pozitiv, la fel si faptul ca ati achitat o parte din prejudiciu, iar daca mai continuati sa efectuati plati, indiferent ca a depus sau nu plangere, este la fel de important
depinde de modul si mijloacele comiterii faptei
daca prejudiciul se micsoreaza semnificativ se poate sa nu ajungeti in fata instantei, iar daca ajungeti este posibil sa primiti o pedeapsa cu suspendare
din moment ce a platit o parte din prejudiciu inseamna ca si-a asumat vina, iar o nerecunoastere a faptelor ar fi o problema destul de mare. In plus din ce am inteles ar mai fi si ceva probe destul de concludente. Ca sa nu mai amintesc de prevederile Codului de procedura penala care micsoreaza pedepsele in cazul recunoasterii faptelor...
Am revenit cu inca o intrebare legata de problema mea. Pana la urma a fost depusa plangere pentru delapidare impotriva mea.din acea suma de 10 mii lei am restituit doar 2500.eu acum sunt plecat din tara.ce risc daca nu ma prezint pentru declaratie si ulterior la proces.ori,daca ma prezint pentru declaratie apoi va incepe procesul,mai pot parasi tara?
Furt sau delapidare?
danielbks
Am luat recent din incasarile zilnice suma de 3000 ron pe care nu pot sa ii pun inapoi momentan, si angajatorul stie despre acest lucru. as dori un sfat va rog ... (vezi toată discuția)