avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum vind mostenitorii un apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum vind mostenitorii un apartament

Suntem trei frati, am facut de curind dezbaterea succesiunii in urma decesului parintilor. Am obtinut ceriticatele de mostenitor , de unde rezulta ca suntem mostenitorii a doua aprtamente. Vrem sa le vindem si sa impartim in trei . Ce trebuie sa mai facem? Trebuiesc intabulate ? Am mai auzit ceva despre ordinul prefectului (?!). Nu stim cum se procedeaza. Nu le putem vinde efectiv ?
Terenurile aflate in folosinta aferent fiecarui apartament trebuie trecut in proprietate prin ordinul prefectului. Apoi luati legatura cu un notar si prin prezenta tuturor in fata notarului se pot vinde imobilele.
Dupa ce faceti cadastrul si intabularea in cartea funciara, le puteti vinde chiar daca terenul este doar in folosinta. Nu cred ca v-ar ajuta cu ceva sa alergati dupa Ordinul Prefectului. In mod cert nu ar creste pretul de vanzare. B-)
La cine ma adresez pentru cadastru? Intabularea se face pe numele celor trei frati, right?
Pentru cadastru, gasiti pe site-ul www.ancpi.ro ---> oficii locale ----> judetul/orasul dumneavoastra , in josul paginii, o lista cu cei autorizati sa-l execute.
Intabularea se va face pe numele tuturor fratilor (mostenitorilor din certificat)
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cu casa nicu20 nicu20 buna ziua.am niste nelamuriri si sper ca aici le pot gasi rezolvarea.vreau sa cumpar un teren de la o batrana.aceasta detine un certificat de mostenire din ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin proprietar ? Stelian Brotea Stelian Brotea Buna ziua, Dupa decesul tatalui eu si sora mea am renuntat in favoarea mamei, pentru a face succesiunea. Avem un teren intravilan de 1900 mp + casa, din care ... (vezi toată discuția)
Am moștenit un apartament in calitate de unic moștenitor. am ... Duriant Duriant Am moștenit un apartament in calitate de unic moștenitor. Am certificat de moștenitor. Vreau sa vând apartamentul si pentru asta trebuie sa-l intabulez. ... (vezi toată discuția)