avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigii de munca/Drepturi banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigii de munca/Drepturi banesti

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa clarific urmatoarea problema: am castigat anul trecut prin sentinta definitiva si irevocabila unele drepturi salariale restante aferente anilor 2009 si 2010. Instanta a dispus ca sumele datorate sa fie actualizate cu rata inflatiei si a obligat firma la plata dobanzii legale de la data exigibilitatii sumelor si pana la data platii efective. Cei de firma au stabilit ca data exigibilitatii sumelor este data depunerii dosarului in instanta, iar avocatul care m-a reprezentat sustine ca aceasta data ar trebui sa fie stabilita de la data cand ar fi trebuit achitate drepturile salariale respective, respectiv din 2009. Cine considerati ca are dreptate si cum sa procedez daca firma nu doreste sa calculeze in mod corect dobanda?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 4 August 2013
Drepturile se calculeaza si se actualizeaza de la data de cand ar fi trebuit sa fie achitate drepturile salariale respective.
Va multumesc! Iar calea de urmat in cazul in care nu vor sa calculeze corect este executorul judecatoresc sau trebuie sa deschid o noua actiune?
Va adresati executorului judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda penalizatoare la plata salariilor restante FloriLarisa FloriLarisa Buna ziua, Firma la care lucrez nu mi-a platit concediul medical siconcediul de sarcina si lauzie, am actionat firma in judecata si am primit dupa 9 luni in ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala la drepturi salariale din hotarari judecatoresti covmela covmela Printr-o hotarare judecatoreasca s-au castigat drepturi salariale, actualizate cu indici de inflatie si dobanda legala calculata de la data intoducerii ... (vezi toată discuția)