avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inselaciune sau fals in inscrisuri?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inselaciune sau fals in inscrisuri?

1. In data de 07.07.2005 tata a vandut 1ha teren extravilan cu un antecontract si o procura notariala care avea finalizare pina in data de 08.01.2006, nu a avut finalizare, nu s-a semnat contractul.
2. Persoane din primarie care stiau ca a vandut terenul au venit in mai 2006 si au spus ca a cumparat cineva terenul, au fabricat o chitanta fara semnatura lui tata (semnatura falsa), au spus ca urmeaza sa fie chemat in instanta pentru perfectarea actelor. Instanta respinge actiunea ca netimbrata.
In februarie 2009 tata a decedat.
3. In mai 2013 vine cineva din primarie la mama cu fratele cumparatorului, spun ca au cumparat terenul (chitanta de la punctul 2) dar au pus-o sa semneze o chitanta, au spus ca o scade de la impozit, a semnat si pentru noi copii, ca a primit 3 000 lei iar in caz ca se razgandeste da suma de trei ori (mama nu a primit nici un leu deoarece au cumparat chitanta?).
La incheierea chitantei din persoanele inscrise, vanzatori (4 persoane), cumparator ( 1 persoana) si martor nu a participat decit mama.
Am incercat sa discut cu cumparatorul si avocatul lui, au venit cu antecontractul si procura (de la punctul 1) in original, spune ca l-au cumparat.

- persoana din primarie la chitanta de la punctul 2 este martor
- scrisul de la chitantele de la punctul 2 si 3 este asemanator
- in prezent sunt chemat in instanta pentru acest teren, au toate actele noastre cu toate ca nu am dat nici un act
- ce pot face in acest caz, nu vreau sa vand, dar sa nu o inplic si pe mama ca a semnat in dreptul nostru
#-oX-(

X-(X-(X-(
Cel mai recent răspuns: 72FLORIN72 , utilizator 19:22, 5 August 2013
A) ar fi bine/indicat să aveţi un BUN avocat ;
B) la următorul termen, să precizati instanţei că vă înscrieţi în fals şi să fiţi pregătit pentru a argumenta şi susţine cu dovezi. Actualul CPC, art.304 (dacă vă judecaţi pe noul cod)
Denunţarea înscrisului ca fals:
(1) Dacă cel mai târziu la primul termen după prezentarea unui înscris folosit în proces una dintre părţi declară că acesta este fals prin falsificarea scrierii sau semnăturii, ea este obligată să arate motivele pe care se sprijină.
(2) Dacă partea care foloseşte înscrisul nu este prezentă, instanţa va ordona ca aceasta să se prezinte personal pentru a lua cunoştinţă de denunţarea înscrisului ca fals, să depună originalul şi să dea explicaţiile necesare.
(3) Judecătorul poate ordona prezentarea părţilor chiar şi înainte de primul termen de judecată, dacă partea declară, prin întâmpinare, că scrierea sau semnătura sa este falsificată.
(4) În cazuri temeinic justificate, părţile pot fi reprezentate prin mandatari cu procură specială.

c) dacă vă judecaţi pe vechiul CPC, Administrarea dovezilor, art. 180:
(1)Dacă una din părţi declară că scrisul sau semnătura este falsă şi cealaltă parte nu este de faţă, instanţa va dispune înfăţişarea părţilor în persoană, la alt termen, când partea care a invocat înscrisul va arăta mijloacele sale de apărare şi va depune înscrisul pentru verificare.
(2)Părţile pot fi reprezentate şi prin mandatari cu procură specială, dacă dovedesc o împiedicare bine întemeiată.
ultima actiune este deschisa in 15.07.2013 si sunt interesat daca mama are de suferit in urma denuntarii incrisului ca fals.
mama a semnat ultima chitanta pentru toti .
Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
72FLORIN72, utilizator
1) "dar au pus-o sa semneze o chitanta, au spus ca o scade de la impozit, a semnat si pentru noi copii, ca a primit 3 000 lei iar in caz ca se razgandeste da suma de trei ori (mama nu a primit nici un leu deoarece au cumparat chitanta?).", de aceea susţineam eu că ar indicat să aveţi un BUN avocat.Iar mama să dea o declaraţie precum că nu vede bine (deci nu a putut citi acel document) şi a aşa a fost DUSÃ ÎN EROARE de către respectivul funcţionar venit de la Primărie întrucât aşa i-a citit acel document, aşa a obţinut semnătura/aşa va explica semnătura ei pe respectivul act adus de funcţionarul primăriei ;
2) căutaţi în arhiva instanţei acel dosar cu ". . . au fabricat o chitanta fara semnatura lui tata (semnatura falsa), au spus ca urmeaza sa fie chemat in instanta pentru perfectarea actelor. Instanta respinge actiunea ca netimbrata." şi folosiţi ACUM acea "chitanţă" cu "semnătura falsă".Menţionaţi acel funcţionar al primăriei;
3) "- persoana din primarie la chitanta de la punctul 2 este martor", dacă este martor (înţeleg că este martor împotriva dvs.), cu atât mai bine: aveţi dreptul de a-i pune câteva întrebări după ce depune jurământul şi instanţa vă acordă/vă dă dreptul la cuvânt, dacă nu vă dă, solicitaţii dvs. dreptul la cuvânt şi formulaţi dinainte câteva întrebări la subiect, printre care şi faptul că i-a spus atunci mamei dvs. să semneze . . . precum că "dar au pus-o sa semneze o chitanta, au spus ca o scade de la impozit," ;
4) solicitaţi instanţei chemarea la Interogator a "fratele cumparatorului" (formulaţi în scris în 3 exemplare şi predaţi unul instanţei în ziua supunerii la Interogator a "fratelui cumpărătorului" ) la obiect circa 4 - 7 întrebări şi determinaţi-l să răspundă la întrebari potrivit scopului dvs. de a scoate adevărul la lumină, în sensul că a fost de faţă la ceea i-a spus funcţionarul primăriei mamei dvs. să o determine a semna actul că doar semnează ca "o scade de la impozit,".Astfel, aţi putea scoate la iveală acţiunea vicleană şi înşelătoria a celor 2 (funcţionarul + fratele . . . ) asupra mamei dvs. : una scria în acele documente şi, alta-i citea/spunea acel funcţionar că ar conţine acutul/motivul pt. a o determina să semneze pe mama dvs., ;
5) "In februarie 2009 tata a decedat." şi "In mai 2013 vine cineva din primarie la mama cu fratele cumparatorului" deci : a) tata decedat : moştenitorii primesc partea individuală de moştenire-şi dvs.Aşa fiind, mama dvs. NU AVEA niciun drept de semnătură în a vinde cota dvs. parte din moştenire de la tata, fără împuternicirea dânsei cu un Mandat/Procură specială dată de dvs.în acest sens ; b)"- scrisul de la chitantele de la punctul 2 si 3 este asemanator", NU RECUNOAªTEŢI semnăturile zic eu "falsificate" (dacă e aşa cum postaţi) ca fiind ale tatălui dvs.Poate aveţi prin casă ceva semnături în original ale tatălui dvs., uzaţi de ele în apărarea dvs.

În speranţa că am înţeles bine speţa, vă doresc o zi senină şi trece-ţi la acţiune repede!





Am avut o intalnire cu cumparatorul, a spus ca-si retrage actiunea si se indreapta spre cel de la care a cumparat antecontractul (cel de punctul 1) citez: 1. In data de 07.07.2005 tata a vandut 1ha teren extravilan cu un antecontract si o procura notariala care avea finalizare pina in data de 08.01.2006, nu a avut finalizare, nu s-a semnat contractul.
Spune ca a cumparat de la o persoana, altul decit cel din antecontract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut romex romex Va rog sa-mi spuneti , in cazul in care o persoana se imprumuta de la alta persoana intocmind un act sub semnatura privata este de ajuns doar semnatura ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta civila, anulare act Iona35 Iona35 In anul 2005 mama a vandut, impreuna cu tatal meu, un contract de vanzare cumparare de mana pentru un teren extravilan. Pentru ca nu s-a putut perfecta ... (vezi toată discuția)
Teren nokia iuliu78 iuliu78 V-am relatat cazul meu acum cateva luni.Am fost pacalit de un speculant(consilierul local PSD MP) acum un an ,care acum ma cauta pt a ii da o procura pt a ... (vezi toată discuția)