avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract de munca

Buna ziua.
Din data de 08.04.2013 am fost angajat pe perioada determinata pana in 08.07.2013.
Incepand cu 08.05.2013 mi se modifica incadrarea, fiind promovat pe alta functie, iar prin actul aditional 1/07.05.2013 restul clauzelor ramanand neschimbate (deci tot perioada determinata).
In 02.07.2013 primesc un nou act aditional 2/08.07.2013 prin care de comun acord mi se schimba natura CIM din perioada determinata in CIM pe perioada nedeterminata incepand cu 08.07.2013.
In 02.08.2013 primesc un act aditional tot nr.2/08.07.2013 prin care sunt instiintat ca de comun acord ca prelungirea contractului de mai sus este de la 08.07.2013 pana la 08.08.2013. Ca si cum actul nr. 2 prin care aveam contract pe perioada nedeterminata nu ar exista.
Astazi 05.08.2013 mi se comunica sa fac cerere de lichidare.
Intrebari:
1. Se poate modifica natura unui CIM fara acordul celor 2 parti din perioada determinata in perioada nedeterminata, fara acordul meu, cu 6 zile inainte de expirarea perioadei (in data de 02.08.2013 am primit actul nr.2 prin care ma instiinteaza ca din 08.08.2013 inceteaza raporturile de munca).
2.Se poate trimite un act aditional pe perioada determinata cu 6 zile inainte de expirarea perioadei?
3. Inteleg ca nu voi beneficia de perioada de preaviz desi in actul ad. nr.2/08.07.2013 eram angajat pe perioada nedeterminata, modificat ulterior cu perioada determinata prin actul primit in 02.08.2013?
4. De la firma (mentionez ca nu are sediul in localitatea unde locuiesc si unde am fost incadrat) mi s-aspus ca pt.lichidare sa fac eu cerere de incetare a CIM.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Av. Emil-Mihail Tatu , Avocat 09:21, 5 August 2013
Cheia problemei dvs se afla la pct. 4. V-au solicitat sa faceti dvs. cerere de incetare a CIM. Cel mai probabil nu vor sa dispuna incetarea contractului dvs de munca pentru ca realizeaza ca o astfel de incetare e sortita pieirii in instanta, si de aceea v-au spus sa faceti dvs cerere de incetare a CIM. Daca dvs nu faceti aceasta cerere, conform actului aditional dvs va aflati sub puterea unui contract de munca pe perioada nedeterminata, ceea ce inseamna ca daca vor sa il inceteze trebuie sa urmeze o procedura, cu forme si fond bine stabilite de lege.
E o forma de presiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract cu 1 mai suciugeorgeta suciugeorgeta Va rog sa imi spuneti daca fac decizie de incetare cu 1 mai o pot transmite astazi?......daca o fac cu 2 mai inseamna ca ziua de 1 mai trebuie platitachiar ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru pensionare aijin aijin Buna ziua. As dori sa ma ajutati intr-o problema. Am un salariat care si-a depus dosarul pentru pensionare in iulie 2009. In septembrie a venit decizia cu ... (vezi toată discuția)
Angajat pe perioada determinata cristinaschmidt cristinaschmidt Am angajat cu contract de munca o persoana pe perioada determinata in data de 11.11.2008, pe postul titularei care a fost in concediu pentru ingrijire copil. ... (vezi toată discuția)